טריגליצרידים גבוהים + hdl נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריגליצרידים גבוהים + hdl נמוך
    עידו
    30/06/2009

שלום רב

אני בן 33 ולאחר בדיקת דם אחרי צום של 14 שעות נמצאו התוצאות הבאות:
    כולסטרול = 162 mg/dl
    טריגליצרידים = 290 mg/dl
    כולסטרול "טוב" - 31 mg/dl
    כולסטרול ל.ד.ל = 73 mg/dl

על פי נתוני הטווחים הנורמאליים בטבלת קופ"ח כללית אני בחריגה. אשמח לקבל ניתוח של שקלול הנתונים הללו ולומר האם יש לי מה להיות לחוץ.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעידו

ד``ר רפי ביצור
    30/06/2009

אין סיבה ללחץ, אולם יש בהחלט מקום לטפל ברמה הגבוהה של הטריגליצרידים, שבשילוב עם רמה נמוכה של HDL (כולסטרול "טוב") מהווה גורם סיכון למחלת לב.
    הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
    לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.
    במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו