כולסטרול טוב ורע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול טוב ורע
    י
    04/07/2009

שלום רב,
    מזה מספר שנים אני במעקב לגבי נושא השומנים בדם. ישנה נטייה גנטית במשפחה לכולסטרול גבוה (משני הצדדים) ולכן אני מקפידה לערוך מעקב.
    אני שומרת על תזונה נכונה (ירקות, פירות, מוצרי חלב עד 5%, עוף, הודו, שמן זית או קנולה בלבד , סיבים תזונתיים וכו').
    כמןו כן , אני מקפידה להתאמן 2-3 פעמים בשבוע אימון אירובי (בנוסף לאימון פילאטיס פעמיים בשבוע)

בד' הדם האחרונה הראתה תוצאה לא טובה :
    כולסטרול כללי - 299
    HDL- 86
    LDL- 179
    טריגליצרידים - 168.

אני לא מעוניינת לקחת כדורים להורדת כולסטרול.
    האם לדעתכם תמונת דם זו מחייבת התערבות של כדורים, והאם זו הדרך היחידה להורדת רמת השומנים בדם ?

תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול טוב ורע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אבישי אליס
    04/07/2009

לא ציינת את גילך, האם את מעשנת והאם ישנה תחלואת לב וכלי דם במשפחה הקרובה בגילאים צעירים

בהנחה שאת צעירה עד גילאי ה 40 וכל השאר שלילי : אני סבור שאין להחפז בטיפול בתרופתי לאור הרקע הערכים וערכי ה HDL - אין כל הוכחה לצורך ויעילות התרופות.
    ניתן לתמוך בכוון זה של סיכון נמוך עי בדיקות דם ספציפיות ובדיקת אולטרסאונד דופלר לבדיקת עובי דופן עורקי הצוואר (כמדד לקיום טרשת)-אך אני סבור שהן אינן מחויבות.
    המשי בהקפדה עלאורח חיים בריא

במידה והנחות היסוד שונות יש צורך בהערכה עי הרופא המטפל ואו במרפאת ליפידים
    כמו גם אם תרצי להרחיב בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטול טוב ורע

י
    05/07/2009

חן חן על התשובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו