שומנים גבוהים מאוד בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים גבוהים מאוד בדם
    אוהד
    06/07/2009

שלום רב,
    אני בן 34, משקל 96 קילו, 1.78מ. למרות המשקל הגבוה אני די שרירי והמשקל לא ממש ניכר לעין.
    יחד עם זאת הוא ניכר בבדיקות הדם עם רמת טריגליצרידים של 561, כולסטרול 234, רמת HDL של 33.9 ן non-HDL ברמה של 200. הסוכר דווקא ברמה טובה של 87.
    אני לא מעשן, עוסק בפעילות ספורטיבית סדירה וללא מחלות לב משפחתיות, כמו כן איני נוטל תרופות מיוחדות למעט לורטידין (אלרגיה).
    אני אשמח לעצתכם בנושא, ובנוסף לשמוע האם יכולה להיות סיבה בריאותית אחרת המשפיעה על תוצאות הבדיקה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים גבוהים מאוד בדם

הוספת תגובה

• שומנים

ד''ר אבישי אליס
    06/07/2009

1)כאשר מקבלים תוצאות חריגות, כדאי תמיד לוודא שהן נכונות ומשקפות את המצב. האם הערכים שציינת חוזרים על עצמם או שמא אין בדיקות קודמות? כדאי שתהיינה מס בדיקות בהפרש של מס שבועות (אין כל דחיפות בטיפול במקרה זה!!)
    2)הסיבות הרפואיות הן מעטות יחסית- כדאי לוודא שתפק בלוטת התריס תקין
    במרבית המקרים מדובר בבעיה רב גנטית+סביבתית

פרט לכך ובמידה והערכים חוזרים, יש צורך בהערכה דיאטתית קפדנית
    ולאור ערכי ה HDL הנמוכים הייתי בהחלט שוקל טיפול בסטטין במינון נמוך בתוספת ניאצין (ויש היום תכשירים עם מיעוט גורמי סיכון-ניאספאן.... )

אשמח להרחיב וליעץ עפ הצורך במרפאת ליפידים ביח מאיר 09-7271555

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו