כולסטרול ושומנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול ושומנים

שלום ד"ר

אני בן 35 בעל משקל תקין-74 ק"ג(לאחר שהורדתי 4 ק"ג) וגובה 1.79 , לא מעשן, אין סיפור משפחתי של מחלות לב,לאמי יש כולסטרול גבוה-מטופלת בסטטינים, לא נוטל תרופות אחרות,עושה מעט ספורט.
    תוצאות הבדיקות שלי:
    CHOLESTEROL HDL-40 ,CHOLESTEROL LDL-135 CHOLESTEROL-216
    TRI לדעת אם אני צריך להתחיל טיפול תרופתי?
    ואם יש טיפול טבעי להורדת הכולסטרול והשומנים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ושומנים

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר רפי ביצור
    21/07/2009

על פניו, נראה כי אתה נמצא בסיכון לא גבוה לפתח מחלת לב, ורמת ה- LDL-כולסטרול (הכולסטרול ה"רע") שלך סבירה. רמת ה- HDL-כולסטרול (הכולסטרול ה"טוב") מעט נמוכה.
    במצב כזה אין, בדרך כלל, צורך בטיפול תרופתי (בהסתייגות שקשה להעריך באינטרנט). מומלץ להרבות בפעילות גופנית אירובית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולקבל יעוץ מתזונאי/ת.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טריגלצרידים

תודה רבה על התשובה
    רציתי להוסיף שרמת הטרגליצרידים שלי היא 203 האם גם כאן לא צריך טיפול תרופתי? או משהו אחר על מנת להוריד את רמתם?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר רפי ביצור
    22/07/2009

בערך כזה של טריגליצרידים אין, בדרך כלל, צורך בטיפול תרופתי. יש צורך בתזונה מופחתת-פחמימות (בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר אישור רופא), המנעות מעישון ושמירה על משקל גוף תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו