מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהיפה01/08/2009
שלום רב אני בת 58 לוקחת 7ש' ארימדקס לסרטן השד לאחרונה עשיתי בדיקות דם ויש לי ערכים של כולסטרול 273
HDL79
LDL179
trigl 79
האם ארימדקס גורם לי לתוצאות הנל והאם אני צריכה תרופה להורדה. יש לציין שאני לא שמנה ,מתאמנת, תזונה נכונה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד``ר רפי ביצור02/08/2009הארימידקס עלול לגרום לעליית רמות הכולסטרול.
רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה, אך גם רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) גבוהה.
הצורך בטיפול תרופתי נגזר מהערכת הסיכון הכולל לפתח מחלת לב - האם את מעשנת? סובלת מסוכרת? יתר לחץ דם? סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר? ועוד גורמי סיכון נוספים.
גם לנתונים אחרים יש חשיבות - כמה זמן עוד את אמורה לקבל ארימידקס? האם נבדקו תפקודי בלוטת המגן? ועוד ועוד...
בהיעדר נתונים אלה לא אוכל להעריך את הצורך בטיפול תרופתי, בודאי שלא באינטרנט. אם אין שום גורם סיכון אחר, הצורך בטיפול תרופתי אינו ודאי, ויש, צורך בהערכה יותר מפורטת של המצב. אם קיימים גורמי סיכון נוספים, יש, כנראה, צורך בטיפול תרופתי.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר צור בהמשך לתשובתך
יפה03/08/2009מאד מודה לך .אני 7ש עם ארמדקס.לא מעשנת ,לחץ דם תקין,אין סוכרת.שוקלת 60 קג. כולסטרול היה תקין וחודשיים לא התאמנתי בגלל בעיות גב.האם יתכן שזה בגלל זה אוכלת בריא.אני חוזרת להתאמן ושאלתי האם זו הסיכבה לעליית הכולסטרול או יש צורך לקחת תרופה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפה
ד``ר רפי ביצור03/08/2009מאחר ואין גורמי סיכון נוספים, ורמת הכולסטרול בעבר היתה תקינה גם עם הטיפול בארימידקס, ניתן לנסות לחזור לפעילות גופנית ולבדוק שוב אחרי 2-3 חודשים כדי לראות האם רמת הכולסטרול תרד. אם כן - מה טוב. אם לא - אפשר יהיה לשקול אז את הצורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)