שומנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים
    לינה
    10/08/2009

שלום רב, אני בת 54, בריאה. מאז שאני זוכרת, יש לי שומנים גבוהים, כבר מגיל צעיר. אני לא מעשנת, פעילה אירובית, עודף משקל קל.

הנה התוצאות האחרונות: כולסטרול 300

טריג' 284
    HDL 50
    LDL 197

למרות העצבים של רופא המשפחה, לא השתכנעתי לקחת תרופות. האם אני מסתכנת אמת, כמו שהוא טוען?

שני הורי היו חולי לב, אבל לי אין סכרת, לחץ דם או שום דבר אחר. הכבד שלי מעט שומני, אבל תפקודים תקינים.

אשמח שלמוע דעתך המומחים, תודה , לינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• שומנים

ד''ר אבישי אליס
    10/08/2009

ראשית אין צורך וסיבה להתעצבן

הערכים אכן אינם תקינים לבת 54 עם רקע משפחתי למחלות לב (באיזה גיל?)
    ויש צורך להתייחס אליהם, כיוון שהם מהווים גורם סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם
    - האם הערכים חוזרים על עצמם?
    -האם בלוטת התריס עובדת כראוי
    - האם את ממצאת את נושא ההקפדה על דיאטה (סוכרים ופחממות) ופעילות גופנית

אם נקודות אלה בשליטה סבירה ואלה הערכים, אני תומך ברופא שיש צורך בטיפול תרופתי
    ראשית להורדת ה LDL ובהמשך גם לטריגליצ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

לינה
    10/08/2009

תודה על התגובה המהירה! בלוטת התריס עובדת יופי, TSH בסביבות 1

אבא היה חולה מגיל צעיר ,נפטר מסרטן. התקף לב בגיל 50. אמא היתה עם תסמונת מטבולית,
    נפטרה בגיל 74, לא עברה ארוע לב, אבל היתה חולה. אני עברתי תיקון הפרעת קצב בצינתור לפני כמה שנים, ומאז בריאה. הולכת למכון כושר, מתעמלת ועושה אירובי. גם התזונה בריאה, אבל בכ"ז יש עודף משקל.
    מאד לא רוצה להתחיל בטיפול תרופתי, אלא אם אכן הסיכון גדול. יש אולי בדיקת יותר מדוייקת לנבא את הסיכון?
    מאד מודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה

ד''ר אבישי אליס
    10/08/2009

ערכי ה LDL שציינת והעובדה שאביך עבר התקף לב בגיל 50 מעמידה אותך בסיכון גבוה!!
    בדיקות כאלה ואחרות מיותרות במקרה זה והייתי מתחיל טיפול תרופתי בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לינה
    11/08/2009

תודה רבה, הבנתי ונשברתי. יש תרופה מסויימת שאתה ממליץ עליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

לינה
    10/08/2009

תודה על התגובה המהירה! בלוטת התריס עובדת יופי, TSH בסביבות 1

אבא היה חולה מגיל צעיר ,נפטר מסרטן. התקף לב בגיל 50. אמא היתה עם תסמונת מטבולית,
    נפטרה בגיל 74, לא עברה ארוע לב, אבל היתה חולה. אני עברתי תיקון הפרעת קצב בצינתור לפני כמה שנים, ומאז בריאה. הולכת למכון כושר, מתעמלת ועושה אירובי. גם התזונה בריאה, אבל בכ"ז יש עודף משקל.
    מאד לא רוצה להתחיל בטיפול תרופתי, אלא אם אכן הסיכון גדול. יש אולי בדיקת יותר מדוייקת לנבא את הסיכון?
    מאד מודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו