אחרי בדיקות... קצת בהיסטריה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי בדיקות... קצת בהיסטריה...
    ליז
    23/09/2009

צהריים טובים

היום נערכו לי בדיקות שיגרתיות (לא ידעתי שיבדקו גם טגלצרידים וכולסטרול...)
    והתוצאות ממש הלחיצו אותי

טגליצרידים 586
    כולסטרול 284

קבעתי תור לרופא משפחה אבל זה יהיה רק במהלך שבוע הבא לצערי....
    אני ממש בלחץ.... יש איזהשהם דברים שכדאי להתחיל ליישם מהיום כבר (???!! )
    אשמח להתייחסות מהירה...

תודה מראש
    וגמח"ט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

ליז
    23/09/2009

אה... שכחתי לציין בת 26 גובה 1.74 שוקלת 100 ק"ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליז

ד``ר רפי ביצור
    23/09/2009

אין סיבה להיסטריה, אבל יש בהחלט סיבה לתיקון המצב. אין סכנה בטווח המיידי, אך בטווח הארוך (שנים) את נמצאת בסיכון לפתח סוכרת, יתר לחץ-דם, מחלות לב וכלי דם ושאר מרעין בישין. את כל אלה ניתן למנוע.
    הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס בעיקר על תזונה דלת פחמימות ופעילות גופנית אירובית סדירה. לפי הנתונים שמסרת נראה שיש גם עודף משקל משמעותי, וגם לכך יש להתייחס.
    לכן, כדאי לפנות לתזונאי/ת לקבלת הדרכה אישית. בינתיים - הייתי מתנזר ממתקים, משקאות ממותקים וכו', מפחית את צריכת הפירות והפחמימות המורכבות (לחם, פסטה, תפוחי אדמה וכו') ומתחיל לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). אם את מעשנת - מומלץ בחום להפסיק.
    יש סיכוי טוב שעם התמדה באמצעים הנ"ל יחול שיפור משמעותי גם ללא טיפול תרופתי. אם יהיה צורך - ניתן יהיה לשקול טיפול תרופתי בהמשך.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו