נטילת מטוטרקסט ועליה בכולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת מטוטרקסט ועליה בכולסטרול
    חיה
    20/10/2009

שלום רב,
    מזה כשנה אני נוטלת את התרופה מטוטרקסט לטיפול בדלקת פרקים. במהלך השנה נראית מגמה של עליה משמעותית בערכי הכולסטרול והטריגליצרידים שלי. כעת רמת הכולסטרול שלי עומדת על 220 והטריגליצרידים על 300. בנוסף, במהלך שנה זו עשיתי דיאטה מתונה ומבוקרת וירדתי כ-10
    ק"ג. רציתי לדעת האם יש קשר בין התרופה לעלייה בערכים הללו. וגם, האם מומלץ להשתמש בתרופות להורדת כולסטרול/טריגליצרידים יחד עם מטוטרקסט.
    תודה מראש,
    חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחיה

ד``ר רפי ביצור
    20/10/2009

1. מטוטרקסט אינה גורמת לעליה בכולסטרול או בשומני הדם.
    2. מומלץ לפנות ליעוץ תזונתי (תזונה מוגבלת פחמימות להורדת הטריגליצרידים ושמירה על משקל גוף תקין), לעסוק בפעילות גופנית סדירה (ככל שדלקת הפרקים מאפשרת, ולאחר אישור רופא המשפחה) ואם את מעשנת - להפסיק.
    3. הצורך בטיפול תרופתי נגזר לא רק מרמת הכולסטרול ושומני הדם אלא גם ובעיקר מהערכת הסיכון הכולל למחלת לב. הערכה זו מתבססת על נתונים רבים אותם לא נתת (למשל גיל, ערכי LDL ו- HDL, לחץ הדם, ערכי סוכר, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד). פני לרופא המשפחה, או למרפאת ליפידים עם הנתונים המלאים.
    4. אם יש צורך בטיפול תרופתי - אין מניעה לתת את הטיפול יחד עם המטוטרקסט. חשוב לעקוב אחר תפקודי הכבד (כפי שאת עושה ממילא, אני מניח).

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו