שומן טראנס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן טראנס
    צבי
    02/11/2009

אני בן 53 מטופל ל- י.ל.ד ו-סמבסטטין עקב כולסטרול
    קיימת בעורק קרוטי 25 % היצירות ע"י רובד פיברוטי
    אני מאוד מקפיד על תזונה דלת שומן ולא נוגע במזון שיש בו כמויות של שומן רווי שלא לדבר על טראנס
    אולם יצא שהשבוע כיבדו אותי בממתק כלשהו ובלי משים אכלתי את חציו
    רק לאחר מכן בעטיפה ראיתי שרשומה כמות של 0.5 % שומן טראנס
    אני שואל ולא מתוך הגזמה , היות ויש לי גורמי סיכון הנ"ל מהי ההשלכה על כלי הדם?
    האם הכמות הזו תיתרום להחמרת הטרשת?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן טראנס

הוספת תגובה

• לצבי

ד``ר רפי ביצור
    02/11/2009

שומן טראנס הוא אכן מזיק ביותר, אך הנזק הוא מצטבר ולצריכה חד-פעמית של כמות מזערית כזו אין השפעה.
    חשוב לוודא שכל גורמי הסיכון (לחץ הדם, ערכי LDL ו- HDL כולסטרול, טריגליצרידים, רמות סוכר) מאוזנים היטב. מכיוון שאצלך יש כבר עדות לטרשת העורקים, חשוב שרמת ה- LDL-כולסטרול תהיה פחות מ- 100 מ"ג לד"ל, ורצוי אף סביב ה- 70.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

צבי
    02/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו