TG וכולסטרול בבחורה צעירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TG וכולסטרול בבחורה צעירה
    בת 21
    15/11/2009

שלום!
    אני בת 21 ונוטלת גלולות (יותר נכון טסעת ווגינלית). בבדיקות דם שביצעתי היום נמצאו TG גבוהים (241) ואני לא כלכך מבינה מדוע. אני נמנעת ממזון עתיר שומן ויחסית מקפידה על דיאטה. יש לציין שיש לי גם בדיקה קודמת- לפני 3 חודשים בה נצפו ערכי TG נורמליים (בערך אמצע טווח הנורמה)- האם בהכרח הסיבה היא הדיאטה ואני צריכה להתחיל להקפיד עוד יותר?
    עוד שאלה שמאוד מדאיגה אותי היא צניחה יחסית ברמות ה-HDL. אני יודעת שלבחורה צעירה בגילי אמור להיות HDL מעל הנורמה וכך היה לי ב2 בדיקות קודמות. הפעם משום מה הערך ירד ל49 בלבד ואין לי מושג מה יכולה להיות הסיבה. נהפוך הוא, ב3 חודשים האחרונים אני עוסקת בספורט יותר משאי פעם עסקתי ונראה משום מה שיש דווקא צניחה בערכי ה-HDL.
    אני לא יודעת מה לעשות ואני מאוד מבולבלת- תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TG וכולסטרול בבחורה צעירה

הוספת תגובה

• ל- light spark

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2009

1. ראשית, יש לזכור שהחריגה הנה מינימלית, כך שודאי שאין צורך בטיפול תרופתי, ביחוד כאשר מדובר באישה צעירה ללא גורמי סיכון.
    2. אם לא הקפדת על צום מלא לפני הבדיקה - זו יכולה להיות הסיבה לעליה בטריגליצרידים
    3. התזונה המומלצת להורדת טריגליצרידים הנה תזונה דלת פחמימות, ולאו דווקא שומנים. פני לתזונאי(ת) להדרכה.
    4. אם החלפת אמצעי מניעה - גם זו יכולה להיות סיבה.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, אך מה לגבי הצניחה

בת 21
    15/11/2009

בערכי ה-HDL? מה יכול להיות הגורם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- light spark

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2009

רמת ה- HDL נמצאת פעמים רבות ביחס הפוך לטריגליצרידים. טיפול בגורם לעליה בטריגליצרידים מביא, לעיתים קרובות, גם לעליה בערכי ה- HDL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו