מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק האמתראובן01/12/2009
ד.נ. ראשית, חלילה לי מלייצג יצרן תוספים כלשהוא, ויתר על כן, אינני חסיד שלהם. כל ענייני הוא ללמוד את הדברים האמיתיים. איני מעוניין בתעמולה, ומאידך אינני מתלהב מהתחמקויות. עוד נראה לי - בעיקר בהיותי בא בימים - לא ראוי לזלזל בדבריהם של בעלי ידע אחר ודיעה אחרת כד"ר פרנקלין לורנס רוזנפלדט, שהוא משתיל לב בכיר מבי"ח אדלר במלבורן - בי"ח גדול, ותיק ומפורסם, הפועל מזה כ- 140 שנה (הוקם ב-1871). בין השאר קראתי תקציר של מאמר שלו שפורסם בכתב העת J Hum Hypertens , 2007 ( הנראה לי רפואי, מכובד וכשר למהדרין). כל שאר המידע מוצג ברשת, ממנה אני משתדל כהדיוט (אף כי השכלתי גבוהה, לא בתחום הרפואי) להרחיב את אופקיי בנושאים שונים, כפי שנהגתי בשאלתי בפורום זה. ראובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראובן
ד''ר אבישי אליס01/12/2009ראובן היקר,
צר לי אם נפגעת ולא הייתה לי כוונה לפגוע בך אישית.
אך נראה שאתה חסר נסיון בעינייני רפואה.
- כדאי לקרוא מאמרים במקור ולא תקצירים שלהם.
F L Rosenfeldt1,2,3, S J Haas4,5, H Krum4,5, A Hadj1,3, K Ng1, J-Y Leong1,3 and G F Watts6
Coenzyme Q10 in the treatment of hypertension: a meta-analysis of the clinical trials
Journal of Human Hypertension (2007) 21, 297–306
המאמר הוא סקירת המאמרים (מטא אנליזה - שטיבה כשיטת מחקר הוא נמוך ) בנושא Q10 ויתר לחץ דם ומצביע על האפקט החיובי של התכשיר בהורדת לחץ דם , ובלשונו על הפוטנציאל הצפוי. אין כל התיחסות לסטטינים, לאי ספיקת לב או שרירים,
- העובדה שאיש מכובד (והעובדה שהוא משתיל לב מבי"ח וותיק באוסטרליה - אינה מדד לכך שדבריו הם אמת צרופה) כתב משהוא אינה הופכת להיות אוטומטית תורה מסיני. יש ברפואה , שהיא אינה מדע מדוייק, חילוקי דעות והם לגיטימיים.
מה לעשות, בנושא ה Q10 ישנה תמימות דעים הבאה לביטוי בכל הכנסים הגדולים בקרדיולוגיה (הכנס הארופאי ECS האמריקאיים ACC ו AHA כמו גם בכנסי הטרשת הארופאי והעולמי IAS ן EAS ) ובהנחיות לטיפול בהיפרליפידמיה הן האמריקאיים והן הארופאים שהאפקט של הוספת Q10 הוא כשל פלצבו והוא שמור למקרים חריגים בלבד של כאבי שרירים עקב סטטינים.
באשר ליתר לחץ דם- התכשיר מצטרף לשורה שלמה של תכשירים שישנם דווחים כאלה ואחרים על יעילותם. הוכחה ליעילות אינה נמדדת המטא אנליזה ולא על עשרות חולים, אלא במחקרים מבוקרים היטב על אלפי חולים.
אני מוחה על כך שדברי המפורטים הוגדרו על ידך כהתחמקות,
ומבקש כאן ועכשיו לסיים את הדיון!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)