איזיטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזיטרול
    חנן
    18/12/2009

שלום ד"ר .

אני בן 50 לאחר אוטם שני לפני 5 שנים ומקבל איזיטרול 10 מ"ג +ליפיטור 10 מ"ג ומגיע לערכים של :
    cholesterol=148
    hdl=57
    ldl=70
    לחץ דם 140/80 (לוקח נורמיטן 12.5 מ"ג)
    האם לדעתך אני מאוזן מבחינת שומנים ולחץ דם ?
    לאחרונה שמעתי שאיזיטרול היא תרופה שלא הוכיחה שהיא פועלת בכיוון הורדת שומנים בדם , האם זה נכון ? ועגיף להגדיל את הליפיטור במקום איזיטרול .
    מודה לתשובתך הרפואית .
    פרדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזיטרול

הוספת תגובה

• אזיטרול

ד''ר אבישי אליס
    18/12/2009

ראשית, אתה מאוזן היטב.

באשר לשאלה השניה, אזיטרול הוכח כמוריד רמות כולסטרול ביעילות (כמו במקרה שלך), אך טרם הוכח שהורדת הכולסטרול על ידו מורידה תחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם. אני סבור שהוכחה זו תגיע - היות והדבר המרכזי הוא הורדת רמות הכולסטרול.
    לדעתי, אין לשנות שילוב מנצח ולא הייתי משנה דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיטרול

ד''ר אבישי אליס
    22/12/2009

אתה מאוזן מבחינת שומני הדם וערכי לחץ הדם.

אזיטרול הוכחה כתרופה יעילה ובטוחה להורדת ערכי הכולסטרול (במתן משולב עם סטטינים), טרם התקבלה ההוכחה הקלינית שהשילוב גם מוריד תחלואה ותמותה.
    אני סבור שהדבר החשוב ביותר הוא להוריד ערכי LDL , ודבר זה הושג אצלך. ההוכחה לגבי האזיטרול בוא תבוא.
    אני מעדיף שלא לשנות שלובים מנצחים, רב הנזק בנסיון (שאולי יצליח) לאזן אותך על ליפיטור בלבד, מאשר להשא בשילוב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו