כולסטרול רע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול רע
    אבי
    29/12/2009

שלום
    יש לי כולסטרול LDL 153.4 ו- HDL - 38
    אני בן 38 ופעם ראשונה שעשיתי בדיקת כולסטרול

הדיאטנית אמרה לי לא לאכול מוצרים עם מרגרינה וכו'

אבל מה קורה שעל כל המוצרים כתוב 0 כולסטרול
    רוב המוצרים שאני קורא עליהם גם על המרגרינה כתוב בערך התזונתי 0 כולסטרול ( ללא כולסטרול)

אז מה הולך כאן באמת אין כולסטרול במרגרינה ??!!!! אני יודע שיש

נא הסבירו לי איך להסתכל על ערכי המזון
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול רע

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    29/12/2009

כולסטרול מצוי אך ורק במוצרים מן החי. מרגרינה עשויה משומן צמחי ולכן אינה מכיל כולסטרול. עם זאת, היא מכילה כמויות גדולות של שומני טראנס ("שומנים מוקשים") המעלים את רמת הכולסטרול ומזיקים מאד לבריאות הלב. לכן צודקת הדיאטנית שהנחתה אותך להמנע ממרגרינה.
    חשוב לוודא שלא קיימים גורמי סיכון אחרים למחלת לב (סוכרת, עישון, יתר לחץ דם), ולטפל בהם אם קיימים. בנוסף לתזונה, חשוב גם לעסוק בפעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    שלושה חודשים לאחר השינוי בתזונה ובפעילות הגופנית יש לחזור על בדיקת שומני הדם. אם לא יחול שיפור - יש מקום לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

אבי
    29/12/2009

עוד שאלה:

כמה שומן רווי מותר שיהיה ב-100 גרם מזון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    29/12/2009

מומלץ שהשומן הרווי יהווה פחות מ- 10% מכלל הקלוריות הנצרכות ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו