מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמות כולסטרול גבוהותאיתי30/12/2009
שלום,
בן 38, גובה מטר שמונים, משקל 93 ק"ג, מבנה גוף מלא עוסק בפעילות גופנית סדירה.תזונה בד"כ מאוזנת.
בבדיקת דם התקבלו:
כולסטרול כללי - 251 (235 בבדיקה לפני 9 שנים ו - 207 לפני 8 שנים)
טריגליצרים - 183 (144בבדיקה לפני 9 שנים ו - 166 לפני 8 שנים)
HDL - 46 ב(38 בבדיקה לפני 9 שנים ו - 37 לפני 8 שנים)
NON HDL 205
LDL 168
164 בבדיקה לפני 9 שנים ו 141 לפני 8 שנים)
שאלותי:
האם ניתן בעזרת דיאטה ותוספי תזונה (ללאתרופות!) לשפר משמעותית?
האם תוסף הפיטו-גארד של טבע מומלץ?
האם להימנע מביצים וחלב? כיום צורך ביצה אחת וכוס חלב ביום
כל המלצה להורדת רמת הכולסטרול הרע ללא טיפול תרופתי תתקבל בברכה.
האם קיים בסיפרות הרפואית איזשהו קשר בין רמת כולסטרול גבוהה לפוריות (איכות זרע - מורפולוגיה ירודה?)
בתודה
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
ד''ר אבישי אליס30/12/2009בהנחה שאתה בריא וללא גורמי סיכון, הערכים שציינת טובים, ולא הייתי עושה דבר פרט להקפדה על דיאטה ופע גופנית.
תוספי מזון למניהם כולל הפיטוגרד ירידו אך במעט את ערכי הכולסטרול- עד כ 10 אחוז או מעט יותר
המשך ליצרוך ביצה וכוס חלב אחד
אינני מכיר קשר ישיר לפוריות, בטח שלא בערכים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי כולסטרול גבוה
איתי30/12/2009ד"ר אבישי ערב טוב,
ראשית תודה על תשובתך המהירה.
אני מתקשה להבין כיצד הערכים טובים בעיניך כאשר הם ברף העליון (גבוה) מבחינת הנורמה? לפי מה שאני קורא ברשת הערכים גבוהים מאוד ואני צריך להיות מטופל בתרופה
כמו כן, אוסיף כי שני הוריי גם כן סובלים מרמות כולסטרול יחסית גבוהות (מטופלים בתרופה) וכי סבי זכרונו לברכה נפטר מהתקף לב.
בברכה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי
ד''ר אבישי אליס31/12/2009יש לקרוא את הכתוב באתרים ובהנחיות השונות עד תומם.
אין ערך כולסטרול תקין, יש ערך אישי הנשען על רמת הסיכון האישית.
בניתוח הנתונים, ומתוך הנחה שהינך בריא, לא מעשן, לא סובל מיתרלחץ דם או סוכרת,שאין במשפחתך הקרובה ביותר אנשים צעירים (מתחת ל 50 גברים ומתחת ל 60 נשים), שרמת ה HDL כפי שתארת ----אזי אתה בסיכון נמוך וה LDL יכול להגיע ל- 160
1)ניתן להעריך את הסיכון בבדיקות נוספות , אך בפרופיל וברמת הסיכון הנמוכה שלך אין בהם צורך.
2) יש לזכור שהטיפול התרופתי (אין לי כל בעיה שתקח תתוספי מזון לסוגיהם השונים והשפעתם המינימלית ) הוא לצמיתות, ועל אף האמונה הגדולה בתרופות, בנחיצותן ובבטיחות שלהם, אנו סבורים שיש לטפל כשצריך ויש הצדקה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)