כולסטרול רע גבוה ושומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול רע גבוה ושומנים בדם
    טלי
    16/03/2010

האם בטונה ללא מים של שופרסל, יש אומגה 3?
    לא מצויין על הקופסא אומגה 3 רק רשום שמכיל:נתחי טונה מים ומלח.
    אנרגיה ב100 גרם מוצר 117
    חלבונים 27.6
    פחמימות 0
    שומנים 0.7
    כולסטרול 63
    נתרן 126
    אני לא אוהבת לאכול דגים ולא שמן דגים , אז האם זה בסדר לאכול כל יום קופסת טונה במים,
    כדי שהכולסטרול ירד לי והשומנים בדם?
    כולסטרול 220
    שו מנים בדם 500

תודה רבה לך ד"ר על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    16/03/2010

ראשית - הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
    לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור בהורדת רמת הטריגליצרידים, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. בטונה יש אומגה 3, אך לא במינונים הגבוהים הניתנים לאלה שרמת הטריגליצרידים שלהם גבוהה למרות הקפדה על תזונה דלת פחמימות ופעילות גופנית. לאומגה 3 אין השפעה על רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL).
    במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

מאחר ולא ניתן לטפל דרך האינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי המון.

טלי
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו