תוצאות בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקה
    איציק
    12/04/2010

שלום
    אני בן 32 ערכתי בדיקות דם לאחר חצי שנה של דיאטה בה השלתי 10 ק"ג.\
    אני מתאמן 4 פעמים בשבוע ומקפיד על תזונה נכונה.
    בבדיקות כל המדדים הראו ירידה משמעותית של כ 30 אחוז,אולם רמת השומנים בדם עלתה מ150 בבדיקות קודמות ל235,מה יכולה להיות הסיבה?
    אם תיתכן טעות בבדיקה והאם מומלץ לבצע בדיקה חוזרת?
    לתשבותכם אודה
    יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• לאיציק

ד``ר רפי ביצור
    12/04/2010

בהנחה שאתה מתכוון לעליה ברמת הטריגליצרידים, יתכנו כמה אפשרויות:
    1) לא ביצעת את הבדיקה בצום של 12-14 שעות.
    2) התזונה שלך עשירה בפחמימות.
    3) התפתחות סוכרת או מחלה אחרת הגורמת לעליית רמת הטריגליצרידים (פחות סביר).
    4) נטילת תרופות הגורמות לעליית רמת טריגליצרידים.
    5) טעות מעבדה.

לא ציינת את ערכי גורמי הסיכון האחרים (LDL, HDL, לחץ דם, עישון, רמת סוכר, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו'), כך שאיני יודע כיצד להתייחס לרמה המעט גבוהה של טריגליצרידים, במידה והיא אמיתית.

עצתי היא לוודא עם תזונאי(ת) שתזונתך אכן מוגבלת בפחמימות במידה הנחוצה, ולחזור על הבדיקה בצום מלא כנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם

טלי
    12/04/2010

מה אכלת?אכלת ממתקים?אם אכלת סוכרים פשוטים כמו בממתקים או שתית מיצים למיינהם אז זאת הסיבה לעליה. אני לא רופאה , פשוט מאוד גם לי יש שומנים בדם כמוך, ואני ממש בהיסטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

איציק
    12/04/2010

תודה על תשובתך המהירה.
    בהקשר לשאלותיך
    הבדיקה בוצעה לאחר צום מלא של12 שעות.
    רקע משפחתי של סוכרת חמורה אצל אבי ומחלות לב
    LDL 72
    HDL 46
    GLUCOSE 100
    לחץ דם תקין לא מעשן סובל מעודף משקל בינוני
    תזונה מעוטה מאוד של פחמימות במעקב צמוד עלי לציין כי במשקל גבוה יותר של 10 ק"ג השומנים היו 150 עד כה.
    לתשובתך אודה יום טוב
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיציק

ד``ר רפי ביצור
    13/04/2010

1) רמת הסוכר (גלוקוז) - גבולית. בשילוב עם הסיפור המשפחתי של סוכרת לאביך - אתה בסיכון לפתח סוכרת בעתיד. על מנת למנוע זאת, חשוב שתמשיך להקפיד על תזונה דלת פחמימות (לפי הנחיות אישיות מתזונאי/ת) ופעילות גופנית אירובית סדירה.
    2) מצבים קדם-סוכרתיים כשלך מלווים פעמים רבות בנטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים. רמת הטריגליצרידים נוטה לשונות גדולה למדי בין בדיקות בהתאם לתזונה, לפעילות ולגורמים נוספים, כך שסטיה קלה כפי שנצפתה אצלך אינה חריגה. לאור החריגה הלא-גדולה ברמת הטריגליצרידים, רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) המצוינת ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הסבירה - לא נראה לי שיש צורך בשלב זה בטיפול תרופתי (בהסתייגות שלא ניתן לטפל אינטרנטית ללא בדיקה).

המשך בתזונה בריאה, פעילות גופנית ובמעקב רופא המשפחה, כולל מעקב אחר רמת שומני הדם וערכי הסוכר. כדאי לבדוק גם את רמת ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c), המשמשת מדד לרמת הסוכר הממוצעת ב- 3 החודשים האחרונים. אם ישארו שאלות או ספקות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו