מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוה וקשר בין ארוחה עיקרית לארוחת ערבד``ר רפי ביצור18/04/2010
שלום ,
לאחי בן ה -39 יש בעיה של כולסטרול גבוה.
להלן ערכי בדיקת הדם האחרונות שלו :
כולסטרול 256
טריגליצרידים שומנים בדם: 123
hdl 57
non-hdl 199
ldl 174
alt gpt 30
ast 32
חשוב מאוד לציין שאחי מאוד ספורטיבי , אחוזי השומן שלו נמוכים הוא נראה כמו בן 28 ,
הוא עושה פעילות ספורטיבית באופן קבוע.( לשעבר כדורגלן ).וכמו כן מקפיד על תזונה נכונה.
מה ניתן לעשות במקרה שלו ? האם ניתן לדעת ממה הבעיה נובעת ?
כמו כן רציתי לשאול האם יש קשר בין ארוחה עיקרית של היום בערב וכולסטרול גבוה?
האם אם הוא אוכל את הארוחה העיקרית של היום בערב , האם זה משפיע על הכולסטרול הגובה שיש לו ?
תודה רבה,
גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד``ר רפי ביצור18/04/2010לאחיך אכן רמה גבוהה של LDL (כולסטרול "רע"). אנסה לענות על שאלותיך, במגבלה הברורה שלא ניתן לטפל דרך האינטרנט.
1. האם ניתן לדעת ממה הבעיה נובעת? בדרך כלל מדובר בנטיה גנטית שאינה נובעת ממחלה כלשהי. במקרים נדירים רמה גבוהה יכולה להיגרם מהפרעה בתפקודי בלוטת המגן, מחלות כליה, נטילת תרופות מסוימות ועוד, אולם אלה היוצאים מן הכלל.
2. מה ניתן לעשות במקרה שלו? בהנחה שמוצו האפשרויות מבחינת אורח חיים (תזונה בהנחיית תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה, המנעות מעישון), יש מקום לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון הכולל למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים (שלא את כולם ציינת) הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
3. האם יש קשר בין מועד הארוחה העיקרית לכולסטרול גבוה? לא.
לסיכום - מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה האם מוצו הטיפולים הלא-תרופתיים ולשקילת הצורך בטיפול תרופתי. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה
גיל19/04/2010שלום ד"ר,
תודה רבה על התגובה המהירה.
רציתי לשאול עוד שאלה בנושא של אחי , תהיתי אם יכול להיות קשר בין תרופה שהוא לוקח ,
התרופה היא propecia ( נגד התקרחות ), הוא לוקח את התרופה במשך השנה וחצי שנתיים האחרונות ,
וכמו כן התופעה של הכולסטרול הגבוה , היא פחות או יותר בתקופה הזאת.
אז תהיתי אם יכול להיות קשר בין שני הדברים , כי כמו שקראתי קצת באינטרנט יש לעשות מעקב אחר תוצאות כבד כשנוטלים את התרופה הנ"ל, ואני גם יודע שהכבד קשור לכולסטרול , אז האם יכול להיות קשר בין השתיים ? והאם צריך לשקול אפשרות להפסיק את נטילת התרופה או להוריד את המינון שלה?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד``ר רפי ביצור20/04/2010פרופסיה עלולה לגרום לעליה בערכי הכולסטרול. אם לפני נטילת התרופה היו ערכי כולסטרול נמוכים יותר, יתכן וזו אכן הסיבה.
לגבי המלצות טיפוליות, מה וכמה לקחת - ודאי תבין שלא ניתן לעשות זאת אינטרנטית.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה
רחל11/11/2013שלום רב אני בת 27 ערכי הכולסטרול שלי הינם :
256 כולסטרול
טיגליצרידים 86
HDL 68
LDL 170.6
רופא המשפחה מבקש ממני להתחיל טיפול תרופתי.
יש לציין כי אין לי היסטוריה של מחלות לב וכו אך ישנה בעיית כורסטרול קלה במשפחה..מה שכן איני מעשנת, אך בעלת עודף משקל קליל(5 קילו עודף)
האם כדאי לי להתחיל טיפול תרופתי? מהו היחס של הערכים שלי? ובמידה ואני מתחילה דיאטה וספורט מתי כדאי לעשות בדיקות חוזרות? אני מאוד בלחץ מהנתונים ומקווה לתשובה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
ד``ר רפי ביצור11/11/2013הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים. הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים.
אם אין לך כל גורמי סיכון - ניתן לנסות שינוי תזונתי (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) ולחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים. אם יש גורמי סיכון - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי כבר כעת.
מומלץ לפנות להערכת סיכון מסודרת אצל רופא המשפחה. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)