כולסטרול גבוה וקשר בין ארוחה עיקרית לארוחת ערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה וקשר בין ארוחה עיקרית לארוחת ערב
    ד``ר רפי ביצור
    18/04/2010

שלום ,

לאחי בן ה -39 יש בעיה של כולסטרול גבוה.
    להלן ערכי בדיקת הדם האחרונות שלו :

כולסטרול 256
    טריגליצרידים שומנים בדם: 123
    hdl 57
    non-hdl 199
    ldl 174
    alt gpt 30
    ast 32

חשוב מאוד לציין שאחי מאוד ספורטיבי , אחוזי השומן שלו נמוכים הוא נראה כמו בן 28 ,
    הוא עושה פעילות ספורטיבית באופן קבוע.( לשעבר כדורגלן ).וכמו כן מקפיד על תזונה נכונה.
    מה ניתן לעשות במקרה שלו ? האם ניתן לדעת ממה הבעיה נובעת ?
    כמו כן רציתי לשאול האם יש קשר בין ארוחה עיקרית של היום בערב וכולסטרול גבוה?
    האם אם הוא אוכל את הארוחה העיקרית של היום בערב , האם זה משפיע על הכולסטרול הגובה שיש לו ?

תודה רבה,
    גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר רפי ביצור
    18/04/2010

לאחיך אכן רמה גבוהה של LDL (כולסטרול "רע"). אנסה לענות על שאלותיך, במגבלה הברורה שלא ניתן לטפל דרך האינטרנט.
    1. האם ניתן לדעת ממה הבעיה נובעת? בדרך כלל מדובר בנטיה גנטית שאינה נובעת ממחלה כלשהי. במקרים נדירים רמה גבוהה יכולה להיגרם מהפרעה בתפקודי בלוטת המגן, מחלות כליה, נטילת תרופות מסוימות ועוד, אולם אלה היוצאים מן הכלל.
    2. מה ניתן לעשות במקרה שלו? בהנחה שמוצו האפשרויות מבחינת אורח חיים (תזונה בהנחיית תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה, המנעות מעישון), יש מקום לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון הכולל למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים (שלא את כולם ציינת) הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    3. האם יש קשר בין מועד הארוחה העיקרית לכולסטרול גבוה? לא.

לסיכום - מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה האם מוצו הטיפולים הלא-תרופתיים ולשקילת הצורך בטיפול תרופתי. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

שלום ד"ר,

תודה רבה על התגובה המהירה.
    רציתי לשאול עוד שאלה בנושא של אחי , תהיתי אם יכול להיות קשר בין תרופה שהוא לוקח ,
    התרופה היא propecia ( נגד התקרחות ), הוא לוקח את התרופה במשך השנה וחצי שנתיים האחרונות ,
    וכמו כן התופעה של הכולסטרול הגבוה , היא פחות או יותר בתקופה הזאת.
    אז תהיתי אם יכול להיות קשר בין שני הדברים , כי כמו שקראתי קצת באינטרנט יש לעשות מעקב אחר תוצאות כבד כשנוטלים את התרופה הנ"ל, ואני גם יודע שהכבד קשור לכולסטרול , אז האם יכול להיות קשר בין השתיים ? והאם צריך לשקול אפשרות להפסיק את נטילת התרופה או להוריד את המינון שלה?

תודה רבה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר רפי ביצור
    20/04/2010

פרופסיה עלולה לגרום לעליה בערכי הכולסטרול. אם לפני נטילת התרופה היו ערכי כולסטרול נמוכים יותר, יתכן וזו אכן הסיבה.
    לגבי המלצות טיפוליות, מה וכמה לקחת - ודאי תבין שלא ניתן לעשות זאת אינטרנטית.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

רחל
    11/11/2013

שלום רב אני בת 27 ערכי הכולסטרול שלי הינם :
    256 כולסטרול
    טיגליצרידים 86
    HDL 68
    LDL 170.6
    רופא המשפחה מבקש ממני להתחיל טיפול תרופתי.
    יש לציין כי אין לי היסטוריה של מחלות לב וכו אך ישנה בעיית כורסטרול קלה במשפחה..מה שכן איני מעשנת, אך בעלת עודף משקל קליל(5 קילו עודף)
    האם כדאי לי להתחיל טיפול תרופתי? מהו היחס של הערכים שלי? ובמידה ואני מתחילה דיאטה וספורט מתי כדאי לעשות בדיקות חוזרות? אני מאוד בלחץ מהנתונים ומקווה לתשובה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

ד``ר רפי ביצור
    11/11/2013

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
    הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים. הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים.
    אם אין לך כל גורמי סיכון - ניתן לנסות שינוי תזונתי (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) ולחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים. אם יש גורמי סיכון - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי כבר כעת.
    מומלץ לפנות להערכת סיכון מסודרת אצל רופא המשפחה. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
    בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו