התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    דנית
    13/07/2010

שלום, אבי בן 56 חולה סוכרת. יש לו מזה כמה שנים ערכים גבוהים מדי של שומנים בדם, ערכים גבוהים של כולסטרול רע וערכים נמוכים של כולסטרול טוב.במהלך השנים הוא החליף אינספור תרופות נגד שומנים בדם. ובד"כ במהלך 3 החודשים הראשונים במצב באמת משתפר אבל אחכ הרמות עולות שוב אפילו גבוה יותר מאשר לפני הטיפול. הוא מקפיד לשמור על דיאטה שנתנו לו, וניסה לעשות כושר אבל הוא אומר שזה גורם לו לשלל מכאובים ואי נעימויות. בנוסף, הוא אומר שהכדורים שנותנים לו עושים לו רע - אחד מרדים אותו, אחר גורם לו לכאבים שונים - מה שכמובן גורם לו לא לקחת אותם כמו שצריך. המצב כרגע מסוכן מאוד ואני פשוט כבר לא יודעת איך לעזור לו. הוא החליף כמה רופאים ונראה שאף אחד לא מוצא את התרופה שמתאימה לו ואת הטיפול שעוזר. אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות:
    1. מה אפשר בכל זאת לעשות במצב כזה?
    2. האם יש מומחה ידוע לתחום שמטפל במטופלים קצת יותר בעייתיים כמוהו?

אודה על תשובה מרחיבה, אני ואמי מאוד מודאגות מהמצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• לדנית

ד``ר רפי ביצור
    13/07/2010

ודאי שיש חשיבות גדולה לאזן את כל גורמי הסיכון, כולל שומני הדם, אצל אביך.
    עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת תשובה מרחיבה למקרה ספציפי מורכב באינטרנט. ברוב המקרים ניתן למצוא טיפול מתאים.
    מומלץ לפנות למרפאת ליפידים עם כל הנתונים הרפואיים (בדיקות מעבדה, תרופות שמקבל כעת וקיבל בעבר והשפעתן על הרגשתו וערכי המעבדה וכו'). מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל השומר הוא 03-5304582

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

דנית
    13/07/2010

מדובר בבן אדם שהיה מטופל אצל הרבה מאוד רופאים וניסה הרבה מאוד תרופות שונות ועד כה הטיפול לא ממש עזר. הוא פחות או יותר כבר לא מאמין בטיפול ולא יסכים ללכת לעוד הרבה רופאים. גם ככה לשכנע אותו ללכת לרופא היא משימה מאוד קשה. לכן, אני מחפשת מישהו מאוד ספציפי, כמה שיותר מומחה בתחום ובמיוחד מומחה לטיפול במקרים קשים. האם המרפאה שהמלצת עליה מותאמת לכך? האם יש אולי עוד אופציה. אני פשוט חוששת שאם ניקח אותו למרפאה ששוב לא תעזור הוא כבר לא יסכים לנסות ללכת למרפאה אחרת אח"כ. לכן, ואני מצטערת אם אני מדגישה את זה יותר מדי, אני מחפשת מומחה כמה שיותר גדול בתחום שבטוח ידע לטפל בו.

אודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנית

ד``ר רפי ביצור
    13/07/2010

מרפאות ליפידים הן המתמחות בטיפול בשומני הדם, ונראה לי שזו הכתובת. לא ניתן, כמובן, להבטיח דבר, אך כפי שכתבתי - ברוב המקרים ניתן למצוא פתרון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות

דנית
    13/07/2010

האם זה נכון שהתעמלות יכולה לעזור משמעותית במקרים כאלה? חשבתי שאם הוא לא יכול לעשות הליכות, אולי שחיה תועיל על בסיס כמה פעמים בשבוע. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנית

ד``ר רפי ביצור
    13/07/2010

פעילות גופנית כגון שחיה חיונית לבריאות. היא יכולה לסייע באיזון רמת הסוכר, לחץ הדם ושומני הדם, אם כי לא תמיד היא מספיקה.
    לפני תחילת פעילות גופנית יש לקבל אישור מהרופא המטפל המכיר אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו