מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוה ושומנים בדםשואלת04/08/2010
שלום,
הינני בת 21 בעלת עודף משקל קל. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ברמה זניחה יחסית- 4.6 .. ומהתייעצות עם אנדוקרינולוגית נאמר לי כי בלוטות התריס לא הן שמעלות את רמת הטרגליצרילים.
הנה התוצאות הכולסטרול והשומנים בדם בשלוש בדיקות הדם האחרונות :
בראשונה : VLDL- 41.8, HDL- 35, LDL-107.2, כולסטרול כללי- 184. טרגליצרילים- 209.
בשניה: VLDL-34.6, HDL- 40, LDL- 96.4, כולסטרול כללי- 172.
טרגליצרילים- 173
בשלישית: VLDL- 50. 2, LDL- 95.8, HDL- 37 , כולסטרול כללי- 183.
ורשום שם גם NON HDL- 146.
טרגליצרילים- 251.
האם התוצאות האלה דורשות התערבות תרופתית ואם לא אז מה כן ? אני מאוד מודאגת, כי אני ממש צעירה והנתונים האלה משקפים מצב של אדם בן 40 אם לא יותר. אני אומנם לא מנהלת אורח חיים מושלם של תזונה מושלמת ופעילות גופנית מאוזנת , אך עדיין אני לא רואה הצדקה לממצאים כל כך גרועים..
אני גרה במקום שמגיעים אליו מומחים פעם בכמה חודשים ולכן אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא'
ד``ר רפי ביצור04/08/2010אין כל קשר לגיל - יש אנשים בני 70 עם רמה תקינה של טריגליצרידים וילדים בני 7 עם רמה גבוהה.
הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
לא כתבת האם את נוטלת גלולות למניעת הריון - לעתים הן מעלות את רמת שומני הדם.
לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.
במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
לסיכום: פני ליעוץ תזונאי(ת) להתאמת תזונה דלת פחמימות, הקפידי על פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) וסביר להניח שתראי שיפור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)