כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    מני
    09/08/2010

שלום דוקטור
    אני בת 60. יש לי כולסטרול גבוה. לוקחת כדורים 20 מ"ג prava statin כמעט מידי יום.
    בבדיקת דם האחרונה שביצעתי הכולסטרול עלה ל-230. יש לציין שלא שיניתי הרגלי תזונה או מינון כדורים ועדיין הכולסטרול היה גבוה מבבדיקה הקודמת.
    מדוע התוצאה עלתה? האם להמשיך לקחת את הכדורים הנ"ל ובאותו המינון?
    איזה רופא מטפל בבעיית כולסטרול וויטמין D? (יש לי גם מחסור בויטמין D)
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• לרבקה

ד``ר רפי ביצור
    09/08/2010

בשאלתך חסרים נתונים רבים, ולכן אענה באופן כללי:
    מדוע התוצאה עלתה?
    לא כתבת מה ההבדל בין הבדיקות, ומהם הערכים המפורטים של שומני הדם (LDL, HDL, טריגליצרידים). כעקרון, יכולות להיות סטיות בין בדיקה לבדיקה, בעיקר בערכי הטריגליצרידים (המשפיעים גם על ערך הכולסטרול הכללי). בנשים לאחר גיל המעבר יכולים להיות שינויים עקב השינויים ההורמונליים. סיבות אחרות יכולות להיות תרופות ומצבים רפואיים שונים. אם ההבדל גדול ואין לו הסבר נראה לעין, הנכון ביותר הוא לחזור על הבדיקה - לעתים יש טעות מעבדה.

האם להמשיך לקחת את הכדורים הנ"ל ובאותו המינון?
    מאחר ואין לי שום מידע רפואי לגביך, ובפרט על מאפייני הסיכון שלך למחלת לב ואת הערכים המפורטים של שומני הדם - אין לי שום דרך לענות על השאלה.

איזה רופא מטפל בבעיית כולסטרול וויטמין D?
    ברוב המכריע של המקרים רופא המשפחה יטפל בצורה מצוינת בשתי הבעיות. במקרה הצורך ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים.

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו