מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "זרוכול" להפחתת כולסטרולri12/08/2010
עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני מספר שנים .
הכבד מייצר כולסטרול שמגיע לרמות 220 והטוב 62
בעברי , פוליו , רופא משפחה נתן לי ססטינים והCPK הגיע ל 965
לחץ הדם שלי 110/70 , איני מעשנת , ללא סוכרת ,
BMI128
מפחדת לקחת ססטינים לאור חוויית כאבי השרירים שחוויתי ובלא הכי כאבי שרירים של פוסט פוליו -קשיי ניידות .
רופאת המשפחה הציעה זרוכול , לקחתי 2 כדורים ומאוד כאבה בטני .
נמצאת במעקב של דיאטנית שהוסיפה לתפריט סובין והציעה גם את תוסף זרוכול שהיום החלטתי להסירו מהנסיון .
האם יש דרכים נוספות ,שאינן קשורות בחומרים כימיים
למשל בכל מהלך השבוע אכלתי בצהרים מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור ...
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- ri
ד``ר רפי ביצור13/08/2010ראשית, הביטוי "חומרים כימיים" אינו מובן לי. מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור - כולם חומרים כימיים. גם חסה אורגנית מורכבת כולה מחומרים כימיים. העובדה שלא סונתזו במעבדה אינה מעידה על כלום. הרעלים החזקים ביותר הידועים לנו הם טבעיים לחלוטין.
ודאי שלתזונה מתאימה ולפעילות גופנית (במידת האפשר, לאור הפוליו) יש חשיבות גדולה לבריאות הלב ובכלל, אך ההשפעה על ערכי הכולסטרול בדרך כלל אינה גדולה.
השאלה הראשונה שיש לענות עליה היא: האם יש צורך בטיפול כלשהו פרט לשמירה על אורח חיים בריא? הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
במידה והערכת הסיכון מצביעה על כך שיש צורך בטיפול - יש לנו מס' אופציות, אך ודאי תביני שלא ניתן לתת יעוץ פרטני באינטרנט במקרה מורכב שבו רוב הנתונים אינם ידועים לי. ככלל, ברוב המכריע של המקרים הדורשים טיפול, ניתן "לתפור" טיפול מתאים.
אם רופא המשפחה אינו בטוח אם וכיצד לטפל, או אם את מעוניינת בחוות דעת נוספת - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"זרוכול " המשך
ri19/08/2010שלום רב ד"ר רפי ביצור , מודה להתיחסותך , לחץ הדם 100/70 איני מעשנת ולא עישנתי . ללא סוכרת. במצב ירידה במשקל הגוף חודש אחרון השלתי 1.5 ק"ג לאבי , היה אוטם שריר הלב בגיל 60 ואני היום בת 57. ואילו בדיקות נכון וטוב לעשות בהתייחס לכולסטרול הגגגגבוההה ומבלי לגרום לתוספת כאבי שרירים פועל יוצא של פוליו . תודה להתיחסותך והסבריך המקדמים ריננה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- ri
ד``ר רפי ביצור25/08/2010ראשית - אני מתנצל על האיחור בתשובה, עקב היותי בחופשה.
לאור הסיפור המשפחתי של מחלת לב בגיל צעיר לאביך, חשוב להעריך בצורה מדויקת ככל האפשר את מידת הסיכון למחלת לב אצלך, ובהתאם לכך את הצורך בטיפול.
מומלץ, לכן, לפנות למרפאת ליפידים עם נתונים מלאים לגבי מצבך הבריאותי, בדיקות עדכניות ונתונים לגבי טיפול שקיבלת בעבר והשפעתו.
במידה וימצא שיש צורך בטיפול, ניתן ברוב המקרים "לתפור" טיפול מתאים שיוריד את רמת הכולסטרול ללא תופעות לוואי משמעותיות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)