"זרוכול" להפחתת כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "זרוכול" להפחתת כולסטרול
    ri
    12/08/2010

עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני מספר שנים .
    הכבד מייצר כולסטרול שמגיע לרמות 220 והטוב 62
    בעברי , פוליו , רופא משפחה נתן לי ססטינים והCPK הגיע ל 965
    לחץ הדם שלי 110/70 , איני מעשנת , ללא סוכרת ,
    BMI128
    מפחדת לקחת ססטינים לאור חוויית כאבי השרירים שחוויתי ובלא הכי כאבי שרירים של פוסט פוליו -קשיי ניידות .
    רופאת המשפחה הציעה זרוכול , לקחתי 2 כדורים ומאוד כאבה בטני .
    נמצאת במעקב של דיאטנית שהוסיפה לתפריט סובין והציעה גם את תוסף זרוכול שהיום החלטתי להסירו מהנסיון .
    האם יש דרכים נוספות ,שאינן קשורות בחומרים כימיים
    למשל בכל מהלך השבוע אכלתי בצהרים מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור ...
    אשמח לתגובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "זרוכול" להפחתת כולסטרול

הוספת תגובה

• ל- ri

ד``ר רפי ביצור
    13/08/2010

ראשית, הביטוי "חומרים כימיים" אינו מובן לי. מרק עדשים עם סובין וסלט ירקות , חזה הודו בתנור - כולם חומרים כימיים. גם חסה אורגנית מורכבת כולה מחומרים כימיים. העובדה שלא סונתזו במעבדה אינה מעידה על כלום. הרעלים החזקים ביותר הידועים לנו הם טבעיים לחלוטין.

ודאי שלתזונה מתאימה ולפעילות גופנית (במידת האפשר, לאור הפוליו) יש חשיבות גדולה לבריאות הלב ובכלל, אך ההשפעה על ערכי הכולסטרול בדרך כלל אינה גדולה.

השאלה הראשונה שיש לענות עליה היא: האם יש צורך בטיפול כלשהו פרט לשמירה על אורח חיים בריא? הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

במידה והערכת הסיכון מצביעה על כך שיש צורך בטיפול - יש לנו מס' אופציות, אך ודאי תביני שלא ניתן לתת יעוץ פרטני באינטרנט במקרה מורכב שבו רוב הנתונים אינם ידועים לי. ככלל, ברוב המכריע של המקרים הדורשים טיפול, ניתן "לתפור" טיפול מתאים.

אם רופא המשפחה אינו בטוח אם וכיצד לטפל, או אם את מעוניינת בחוות דעת נוספת - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "זרוכול " המשך

ri
    19/08/2010

שלום רב ד"ר רפי ביצור , מודה להתיחסותך , לחץ הדם 100/70 איני מעשנת ולא עישנתי . ללא סוכרת. במצב ירידה במשקל הגוף חודש אחרון השלתי 1.5 ק"ג לאבי , היה אוטם שריר הלב בגיל 60 ואני היום בת 57. ואילו בדיקות נכון וטוב לעשות בהתייחס לכולסטרול הגגגגבוההה ומבלי לגרום לתוספת כאבי שרירים פועל יוצא של פוליו . תודה להתיחסותך והסבריך המקדמים ריננה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- ri

ד``ר רפי ביצור
    25/08/2010

ראשית - אני מתנצל על האיחור בתשובה, עקב היותי בחופשה.

לאור הסיפור המשפחתי של מחלת לב בגיל צעיר לאביך, חשוב להעריך בצורה מדויקת ככל האפשר את מידת הסיכון למחלת לב אצלך, ובהתאם לכך את הצורך בטיפול.

מומלץ, לכן, לפנות למרפאת ליפידים עם נתונים מלאים לגבי מצבך הבריאותי, בדיקות עדכניות ונתונים לגבי טיפול שקיבלת בעבר והשפעתו.

במידה וימצא שיש צורך בטיפול, ניתן ברוב המקרים "לתפור" טיפול מתאים שיוריד את רמת הכולסטרול ללא תופעות לוואי משמעותיות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו