שומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם
    גליה
    07/10/2010

דוקטור שלום

אני בת 27 וחצי ולאחר הרגשה כללית לא טובה ביצעתי בדיקות דם
    חשוב לציין שאני אחרי 3 לידות (הקטנה בת שנתיים) ולוקחת גלולות למניעת הריון כבר שנתיים
    לאחר בדיקות עלו הנתונים הבאים:

Creatine Kinase : 146
    Bilirubin, Total : 0.1
    GGT: 12.2
    Cholesterol,Total: 215.1
    Triglycerides: 191.1
    HDL Cholesterol:57
    LDL Cholesterol:120
    Iron: 67.5

TSH:1.41

Red Blood Cell:1

White Blood Cell:67

אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי בפיענוח הבדיקה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• לגליה

ד``ר רפי ביצור
    07/10/2010

ראשית - חשוב לציין שתוצאות שומני הדם אינן קשורות להרגשה הלא טובה, ואם זו נמשכת - יש להמשיך בירור אצל רופא המשפחה.
    שנית - רמת הטריגליצרידים אצלך מעט גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל גוף תקין. מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. גם לגלולות למניעת הריון יכולה להיות השפעה על רמת שומני הדם, ואם הערכים ישארו גבוהים למרות הקפדה על אורח חיים, ניתן לשקול את החלפתן.
    שלישית - רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלך מצוינת, ובהנחה ואין לך גורמי סיכון כיתר לחץ-דם, סוכרת, עישון או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - גם ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) תקין.
    רביעית - אמנם זה אינו בתחום העיסוק של פורום זה, אבל יש לך כדוריות לבנות בשתן. האם בוצעה תרבית? פני לרופא המשפחה.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו