מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניאספאןאדוארד קלימין10/10/2010
שלום
אני מקבל ניאספאן,במשך חודש קיבלתי כדור אחד ביום ןלא היו תופעות לוואי ,מזה 4 ימים אני מקבל שני כדורים ביום וכבר יומיים כ 20 דקות אחרי שאני נוטל את שני הכדורים מרגיש גל חום בצוואר ובראש וזרמי חשמל, העניין נמשך כדקה שתיים וחולף.
אני שואל מה אני אמור לעשות בזמן זה?
האם זה מסוכן?
האם צריך להפסיק את התרופה?
ושאלה ריטורית,קרוב לוודאי שכשאעלה את המינון לשלושה ולארבעה כדורים ביום,כפי שמתוכנן,יהיו תופעות לוואי יותר קשות,האם אני צודק?
ברכות מאדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדוארד
ד``ר רפי ביצור10/10/2010ניאצין עלול לגרום לתופעות שציינת, אם כי רוב החולים מסתדרים היטב עם התרופה. בחלק גדול מהמקרים התופעה חולפת לאחר מס' ימים עם המינון החדש.יתכן, אם כי לא ודאי, שהתופעה תחמיר בעליית המינון.
בינתיים, יש כמה דברים שניתן לעשות:
1. להקפיד על דרך נטילת התרופה: לפני השינה, עם חטיף דל-שומן (פרי, קרקר), להימנע ממזון כבד / מתובל / שומני לפני הכדור, להימנע ממקלחת / אמבטיה חמה לפני ואחרי הכדור.
2. לנסות למשך 3-4 ימים לקחת כדור אדביל / נורופן וכו' כחצי שעה לפני נטילת הכדור - רק לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה שיודע האם יש אצלך בעיה המונעת נטילת כדורים אלה.
3. קיים כדור בשם טרדפטיב המכיל בנוסף לניאצין גם חומר המקטין את שכיחות התופעה.
פנה לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רפי
אדוארד קלימין11/10/2010ד"ר רפי שלום
אחלה ד"ר בעולם.תודה על התשובות המפורטות שלך ,עזרת לי מאוד,הלוואי ובשאר הפורומים יהיו כמוך.שתהייה לנו בריא.
אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדוארד - תודה רבה!
ד``ר רפי ביצור11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)