התלבטות להתחלת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות להתחלת טיפול
    ארטי כהן
    14/10/2010

שלום,
    אני בן 50 עם רקע של מחלות לב במשפחה, לא מעשן, מאוזן במזון ומקפיד על פעילות גופנית. לחץ דם גבולי (135/85 לפני טיפול) ולכן נוטל טריטאייס 2.5 מ"ג כבר כמה שנים.
    בצעתי בדיקת דם בעת האחרונה ולהלן התוצאות:

CHOLESTEROL - 163
    TRIGLYCERIDES - 76
    CHOLESTEROL- HDL - 43
    CHOLESTEROL-LDL calc - 105
    NON-HDL_CHOLESTEROL - 120

רופא קרדיולוג שראה את התוצאות האלה במקרה המליץ לי לפנות לרופא המשפחה ע"מ שיתחיל לי טיפול בסטטינים.

אני לא ממהר ליטול תרופות ומקפיד מאוד על אורח חיים בריא. האם לאור הקשר המשפחתי בשילוב התוצאות הייתה ממליץ להתחיל טיפול?

תודה,
    ארטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות להתחלת טיפול

הוספת תגובה

• לארטי כהן

ד``ר רפי ביצור
    14/10/2010

כמו שנהג לומר אחד ממורי: מקרה גבולי מובהק...
    מצד אחד - על פי הערכת הסיכון הפורמלית (=סיכון בינוני) וערכי המטרה הנגזרים ממנה (LDL פחות מ- 130 ורצוי פחות מ- 100) - אין חובה להתחיל טיפול תרופתי
    מצד שני - אנחנו יודעים שהערכת הסיכון הפורמלית נוטה להעריך בחסר את השפעת ההיסטוריה המשפחתית.

לכן, כמו בכל מקרה גבולי, יש כמה אופציות:
    1. לטפל
    2. לא לטפל
    3. לנסות ולשפר את הערכת הסיכון בעזרת בדיקות נוספות, ולקבל החלטה בהתאם.

לכל אופציה יתרונות וחסרונות, ולא ניתן לפרט כאן את כולם. אם הנך מתלבט, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פורמלי פנים אל פנים. לאחר שתקבל את מלוא האינפורמציה תוכל לקבל החלטה מושכלת.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תודה מכל הלב על התשובה המהירה

ארטי כהן
    14/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו