יחסי הכולסטרול גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי הכולסטרול גבוהים
    ז'אנה
    15/10/2010

בת 34. טבעונית. יש לי יחסים גבוהים בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב ובין הכולסטרול הרע לכולסטרול הטוב. מה יכולה להיות הסיבה? האם מדובר במוטציה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי הכולסטרול גבוהים

הוספת תגובה

• לז'אנה

ד``ר רפי ביצור
    15/10/2010

"קימצת" מאד בפרטים, כך שקשה לי לדעת האם יש בעיה, ואם כן - מהי.
    ברוב המקרים לא מדובר במוטציה אלא בנטיה גנטית (כמו שאדם גבוה או נמוך בד"כ אינו נושא מוטציה, אבל לגנטיקה יש תפקיד נכבד בקביעת הגובה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט הבעיה

ז'אנה
    16/10/2010

יש לי כולסטרול כללי 126.1, HDL 27 וLDL 60. היחס בין הכולסטרול הכללי לHDL הוא 4.7 וצריך להיות פחות מ3.7.
    ישנם אצלי כמה מוטציות בגוף: MTHFR והידרוקסילז 21.
    הבעיה ההורמונלית הרי קשורה לכולסטרול, כי ההורמונים מיוצרים מכולסטרול.
    לכן חשבתי שישנה אצלי מוטציה, שקשורה ליחס גבוה בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב.
    האם תוכל להגיד לי מוטציה באיזה גן בודקים במקרה כזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לז'אנה

ד``ר רפי ביצור
    16/10/2010

רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך מצוינת, אך רמת כולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה.
    לשני המצבים שציינת אין קשר לכך. כפי שציינתי, מדובר בנטיה גנטית שככל הנראה אינה קשורה למוטציה.
    עלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). בחלק מהמקרים, בהתאם לרמת הסיכון למחלות לב, יש צורך בטיפול תרופתי.

פני לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו