מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולת הרמונט וכולסטרול גבוהמירי24/10/2010
שלום שמי מירי אני נוטלת גלולות באופן רצוף כבר קרוב ל10 שנים האם זה מסוכן ?
הכולסטרול שלי גבוה והרופאה המליצה להתחיל סטטינים האם ניתן לקחת אותם בשילוב הרמונט או שה מסוכן?
תמיד הייתי רזה וחטובה וגם עכשיו יחסית שוקלת 65 קילו יצא לי צלוליט האם זה קשור לכולסטרול ולגלולות מה עליי לעשות האם יש פתרון לכך ?
להלן נתוני כולסטרול
כולסטרול כללי-283.63
כולסטרול טוב-42.42
כולסטרול רע-226.7
טרגלצירידים-72.52
האם הערכים הנ"ל באמת מסוכנים ומחייבים לקיחת טיפול ? מה עליי לעשות צריכה עזרה דחוף...
מפחדת לקחת טיפול כי לקחתי סימבסטטין והייתי משותקת למיטה מכאבי שרירים בכל הגוף
דרך אגב אני בת 29 האם ההרמונט מזיק לי השילוב בינו לסטטינים אפשרי?
אודה על תגובה אני מזה לחוצה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר רפי ביצור24/10/2010ערך LDL (כולסטרול "רע") של 226 הנו גבוה מאד ומצריך טיפול.
יעד הטיפול נקבע לפי נוכחות / היעדר גורמי סיכון כעישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
לצלוליט אין קשר לרמת הכולסטרול, אבל יתכן שיש קשר לטיפול בגלולות למניעת הריון, העלולות להעלות את רמת הכולסטרול.
לאור גילך הצעיר, ניתן לנסות 3 חודשים של הפסקת גלולות, תזונה בהתאם ליעוץ תזונאי/ת, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון. אם יחול שיפור משמעותי - מה טוב. אם לא יחול שיפור - טיפול בסטטינים נראה לי נחוץ. כאבי שרירים שקרו עם סטטין אחד לא בהכרח יקרו עם סטטין אחר.
פני לרופא המשפחה ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ממירי לד"ר אביצור
מירי25/10/2010ד"ר אביצור שלום!
תודה על המענה המהיר והמפורט אינני מעשנת והחבר של לא מוכן שאני אפסיק ליטול אותן אני נוטלת אותן כבר קרוב לעשר שנים ברציפות רציתי לדעת אם יש התנגשות בין לקיחת גלולות וסטטינים ?
דבר נוסף רציתי לדעת איזה סוג מומלץ? והאם אצטרך לקחת כדורים כל החיים ?או כשהרמה תתאזן אני אוכל להפסיק?
הפחד שלי לקחת סטטינים נובע מכתבות ותגובות של אנשים שנוטלים אותם ומדווחים על בעיות בכבד,כאבי שרירים עד כדי שיתוק,עייפות,פגיעה בזכרון ובריכוז האם זה נכון אני מפחדת שבמקום לעזור לעצמי אני אגרום נזק יותר גדול בלקיחת הכדורים? או שמא עליי לקחת ולהתעלם מהתגובות כי אין לי ברירה...
אודה על התייחסותך לכל השאלות הנ"ל
תודה רבה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
ד``ר רפי ביצור25/10/20101. אין התנגשות בין גלולות לסטטינים. גלולות יכולות להעלות את רמת הכולסטרול ללא קשר לסטטינים. הדרך היחידה לדעת אם זה המצב אצלך היא להפסיק ולבדוק שוב את רמת הכולסטרול לאחר 2-3 חודשים. ההחלטה היא, כמובן, שלך, אבל מנקודת ראותי (אמנם כגבר...) לא נראה לי הגיוני לקחת תרופה שאינה מצילת חיים (גלולות) ואז לקחת תרופה נוספת (סטטינים) כדי לטפל בתופעת לוואי של התרופה הראשונה. אם אכן יסתבר שלגלולות השפעה גדולה על רמת הכולסטרול אצלך, קיימות אופציות לטיפול לא הורמונלי למניעת הריון, או טיפול שהשפעתו כנראה קטנה יותר (מדבקות, טבעת וכו').
2. סוג הסטטין אינו חשוב. כל סטטין שיביא אותך לערך המטרה של הכולסטרול (אותו איני יכול לקבוע בהיעדר מידע מלא על גורמי הסיכון שלך) ללא תופעות לוואי - טוב.
3. אם יש צורך בסטטין - יש לקחת אותו כל החיים (או עד 120 - מה שבא קודם). הפסקת הטיפול מחזירה את ערכי הכולסטרול לרמתם שלפני הטיפול.
4. לסטטינים, כמו לכל תרופה, עלולות להיות תופעות לוואי, אבל בסך-הכל הם מהתרופות הבטוחות ביותר שיש. כאבי שרירים עלולים להיות, אבל יש דרכים להימנע מהם ובמקרה הכי גרוע - הם חולפים עם הפסקת הטיפול בלא שיגרם נזק קבוע (כמו שחווית בעצמך). נזק לכבד הנו בגדר אגדה אורבנית - אין ולו מקרה אחד של נזק אמיתי לכבד שנגרם מסטטינים.
מאחר ונראה שאת מתלבטת, מומלץ בחום לפנות למרפאת ליפידים עם מלוא הנתונים הרפואיים לקבלת אינפורמציה והחלטה מושכלת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)