לד"ר ביצור ,ממירי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ביצור ,ממירי
    מירי
    26/10/2010

CHOLESTEROL 285.04 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
    HDL-CHOLEST. 37.58 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
    LDL-CHOLEST. 209.00 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
    TRIGLYCERIDES 192.37 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*

תודה לך על המענה המהיר אלה תוצאות בדיקת דם שעשיתי אתמול לפני 3 חודשים לקחתי לציטין ניאצין ואומגה 3 והטריגלצרידים היו 72 ועכשיו הם עלו ל-192 הכולסטרול הטוב היה 42 בתחום הנורמה ועכשיו הוא ירד האמת שהפסקתי לעשות פעילות גופנית הכולסטרול הרע ירד טיפה מ-226 ל-209 מה המשמעות של טרגלצירידים האם כדאי להמשיך לקחת את הכדורים שלקחתי או שעליי להתחיל טיפול בסטטינים ?

נא עצתך רופאת המשפחה אמרה שאם הבדיקה הזו תצא לא טובה אין ברירה אלא להתחיל סטטינים האמת ששנים הכולסטרול גבוה ותמיד הזנחתי את הנושא אני רוצה את עצתך לפני שאני פונה אליה, האם מומלץ בנוסף לעשות פעילות גופנית כמו הליכה כמה פעמים בשבוע וכמה זמן , לגבי תזונה התחלתי כבר לאכול נכון ללא מאכלים שעשעירים בשומן אני אוכלת לחמית וסלט ירקות עם שמן זית ,גבינות עד 5% ,חזה עוף , דגים וכו'

אני ממש נואשת נוכח העובדה שבנוסף לכולסטרול הגבוה יש לי צלוליט ואני רק בת 29 ולא שמנה בכלל ואני ממש מרגישה שהבטחון שלי ירד שאני כבר לא יפה וזה מזה מבאס אני לא יודעת מה לעשות כבר וזה ממש מתסכל קראתי מאמרים בנושא צלוליט שאומרים שספורט משפר ועוד ג'ל 4321 האם אתה מכיר וממליץ?

אני ממש מודה לך שאתה מתייחס לשאלות ועונה מכל הלב בטח אתה די עסוק בקליניקה שלך ,ובכל זאת אתה מוצא את הזמן לענות לכולם

יישר כח אני באמת מצדיעה לך התשובות שלך באמת עוזרות להחליט מה לעשות

תודה מכל הלב,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ביצור ,ממירי

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר רפי ביצור
    26/10/2010

השינויים בין הבדיקות נובעים, ככל הנראה, מהפסקת הפעילות הגופנית. לתוספים יש השפעה שולית.שמירה על אורח חיים בריא מבחינת תזונה ופעילות גופנית - חיונית.

בערכי כולסטרול "רע" (LDL) של מעל 200 יש צורך, ברוב המקרים, בטיפול בסטטינים. אפשר לשלב תוספים, אבל לא צריך. ניאצין ללא בעירה נבדק ואינו מכיל חומר פעיל כלשהו, לאומגה 3 יכולה להיות השפעה על הטריגליצרידים אך לא על ה- LDL, ולציטין לא נבדק בצורה רצינית. בקצרה - חבל על הכסף.

צלוליט הנה בעיה קוסמטית ולא רפואית. אין קשר בין צלוליט לכולסטרול.

מאחר ואת מוטרדת (וזה מובן בהחלט) אני חוזר על המלצתי לפנות למרפאת ליפידים ליעוץ פורמלי פנים אל פנים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו