כולסטרול הגבוה והנמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול הגבוה והנמוך
    .א.א
    12/11/2010

לד"ר שלום
    הנני בת 61 .הכולסטרול HDL 41 והכולסטרול LDL הינו 160.2 הכולסטרול 220. כמו כן אני נוטלת כדורים ללחץ דם גבוהה אנלפריל 5 פעמים ביום בוקר וערב וכן כדור נורווסק 5מ"ג בערב .משקלי 71.5 גובה 171. בביקור אצל דיאטנית ציינה שמבחינת תזונה אני אוכלת בסדר גמור ואפילו צועדת . פעמים בשבוע שעה ורוקדת ריקודי עמם לפחות פעמיים בשבוע אינני מבינה מדוע הכולסטרול הגבוה והנמוך אינם בסדר
    לשאלתי האם עלי לעשות אי אלו בדיקות כדאי לבדוק מהוא המקור לכולסטרו הלא טוב שלי? אנא ציין מהם...
    או שמה אחת מהתרופות ללחץ הדם גורמות לכך ואינם מתאימות לי דרך אגב לחץ הדם שלי נע (144-147 )לבין 80 בערך. לאחר התרופות שאני לוקחת
    האם כבר עלי להתחיל תרופאות לכולסטרול??? הודה לך על התיחסותך ותשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול הגבוה והנמוך

הוספת תגובה

• לא.א

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

1. אינך צריכה להאשים את עצמך - אם את מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית, הרי שקרוב לוודאי שרמת הכולסטרול אצלך נובעת מנטייה גנטית. גם התרופות שאת נוטלת אינן משפיעות על ערכי הכולסטרול (לטוב או לרע).
    2. אם אין ממצאים מיוחדים בבדיקה הגופנית ובבדיקות השגרה - אין צורך בבדיקות מעבדה נוספות, למעט, אולי, תפקודי בלוטת המגן.
    3. לאשה בגילך עם יתר לחץ דם - יעד הכולסטרול ה"רע" (LDL) הוא פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100. יש, ברוב המקרים, צורך בטיפול תרופתי בתרופה ממשפחת הסטטינים.
    4. בנוסף - נראה שאיזון לחץ הדם אצלך אינו אופטימלי, ויש מקום לשיפור גם בתחום זה.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

שבת שלום ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

.א.א
    13/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו