מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול הגבוה והנמוך.א.א12/11/2010
לד"ר שלום
הנני בת 61 .הכולסטרול HDL 41 והכולסטרול LDL הינו 160.2 הכולסטרול 220. כמו כן אני נוטלת כדורים ללחץ דם גבוהה אנלפריל 5 פעמים ביום בוקר וערב וכן כדור נורווסק 5מ"ג בערב .משקלי 71.5 גובה 171. בביקור אצל דיאטנית ציינה שמבחינת תזונה אני אוכלת בסדר גמור ואפילו צועדת . פעמים בשבוע שעה ורוקדת ריקודי עמם לפחות פעמיים בשבוע אינני מבינה מדוע הכולסטרול הגבוה והנמוך אינם בסדר
לשאלתי האם עלי לעשות אי אלו בדיקות כדאי לבדוק מהוא המקור לכולסטרו הלא טוב שלי? אנא ציין מהם...
או שמה אחת מהתרופות ללחץ הדם גורמות לכך ואינם מתאימות לי דרך אגב לחץ הדם שלי נע (144-147 )לבין 80 בערך. לאחר התרופות שאני לוקחת
האם כבר עלי להתחיל תרופאות לכולסטרול??? הודה לך על התיחסותך ותשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.א
ד``ר רפי ביצור13/11/20101. אינך צריכה להאשים את עצמך - אם את מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית, הרי שקרוב לוודאי שרמת הכולסטרול אצלך נובעת מנטייה גנטית. גם התרופות שאת נוטלת אינן משפיעות על ערכי הכולסטרול (לטוב או לרע).
2. אם אין ממצאים מיוחדים בבדיקה הגופנית ובבדיקות השגרה - אין צורך בבדיקות מעבדה נוספות, למעט, אולי, תפקודי בלוטת המגן.
3. לאשה בגילך עם יתר לחץ דם - יעד הכולסטרול ה"רע" (LDL) הוא פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100. יש, ברוב המקרים, צורך בטיפול תרופתי בתרופה ממשפחת הסטטינים.
4. בנוסף - נראה שאיזון לחץ הדם אצלך אינו אופטימלי, ויש מקום לשיפור גם בתחום זה.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
.א.א13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)