השפעת Q10 על לחץ הדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת Q10 על לחץ הדם
    אוריאל רוביו
    12/11/2010

למנהלי הפורום הנכבדים שלום רב.
    אני בן 67, לפני כחודש וחצי עברתי התקף לב, טופלתי בצינטור עם סטנד רשת ולקיחת מיקרוספרין, סימבקור, ופלויקס.
    עד להתקף לב בריאות תקינה, עסוק קבוע בספורט, ול"ד תקין.
    נכון להיום כל תצאות בדיקות הדם הכלליות תקינות, נמצא במכון לשיקום לב וחוזר תחת מעקב למצבי בעבר.
    נאמר לי מפי רופאת המשפחה להתחיל לקחת Q10 כדי למנוע "נזק סטטיני".
    שאלתי: האם ה- Q10 יכול לפגוע בל"ד שלי שהוא בערכים: 120/70 במנוחה, ו- 140/80 במאמץ? ובכלל מה דעתכם על לקיחת התוסף הנ"ל ובאיזה מינון מומלץ לקחת אותו?
    תודה מראש עבור התיחסותכם.
    אוריאל רוביו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת Q10 על לחץ הדם

הוספת תגובה

• לאוריאל רוביו

ד``ר רפי ביצור
    13/11/2010

איני מבין את פירוש הביטוי "נזק סטטיני".

לגבי Q10: ש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, ואם יש כאבי שרירים בעת מתן סטטינים ניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק. אם אין כאבי שרירים - איני רואה צורך בתוסף.

שבת שלום ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו