טרדפטיב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרדפטיב
    ורדה
    15/11/2010

סובל מיתר כולסטרול 220 הדל נמוך30 וטריגלצרידים גבוהים400לדל 130
    מאחר ואני רגיש לסטטינים אני נוטל ליפיטור 10 מג 4 פעמים בשבוע ואיזיטרול אני נמצא בסיכון גבוה ללקות בליבי
    התוצאות ממש טובות .כולסטרול 150 לדל 90 טריגלצרידים 150 הדל 31
    רופא קופת חולים המליץ לי להפסיק הכל ולקחת טרדפטיב.לעשות ניסוי כדי להעלות
    את ההדל.שאלתי האם לעשות זאת והאם חשוב לשפר את ההדל למרות ששאר
    המדדים השתפרו לאין הכר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרדפטיב

הוספת תגובה

• המשל לשאלה

ורדה
    15/11/2010

האם עדיף לשלב את טרדפטיב עם ליפיטור שכן אין הבנתי שאין ממש ערך לאיזיטרול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2010

ודאי תבין שקשה לתת המלצות ספציפיות באינטרנט למי שלא בדקתיו ואין ברשותי מלוא המידע הרפואי עליו, אבל אנסה לתת תשובה עקרונית:

1. טרדפטיב אינו תחליף לליפיטור או לכל סטטין אחר. באותם אנשים הנמצאים בסיכון גבוה ללקות במחלת לב - הסטטינים, כדוגמת הליפיטור, הם התרופות החשובות ביותר להקטנת הסיכון.
    2. האזטרול משמש אותנו כתוספת לסטטינים כאשר LDL לא הגיע לערך הרצוי עם המינון המכסימלי הנסבל של סטטינים. במקרים כאלה יש לו ערך.
    3. ניאצין, כגון טרדפטיב יכול להעלות את רמת ה- HDL, ויתכן שהוא נחוץ אצלך. מאחר וניאצין גם מוריד רמת LDL - יתכן ויוכל להחליף את האזטרול, אך לא את הליפיטור.

לקבלת יעוץ פרטני מדויק יותר, מומלץ לפנות עם כל המידע הרפואי לפגישה לא וירטואלית במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו