האם הסטטינים עוזרים לתוחלת החיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הסטטינים עוזרים לתוחלת החיים
    שאול
    19/11/2010

האם יש מדד הניתן לבדיקה לגבי פעילות האספירין כמדלל דם, האספירין עושה לי צרבות גדולות ובעבר הפסיקו לי אותו,
    אני לוקח קרטייה לאחר צינטור וכן פלויקס וליפיטור(לפני חודשיים)והצרבות חזרו בגדול ,לוסק בכמות גדולה עוזר רק חלקית,

קבלתי מרופא פנימי בכיר בבית חולים העוסק גם ברפואה חילופית כולל שיקום לב במצבים קשים
    המלצה להשתמש בתוסף נאטוקינז כתחליף לאספירין,
    האם יש מדדים בבדיקות הדם המאפשרים לראות את פעילות האספירין ואת פעילות התוסף כחליפין נאות,

בברור שערכתי באינטרנט התוסף משמש כמדלל דם חילופי לאספירין ואני חושש שהצרבות הקיימות למרות 40 מג אומפרדקס ליום יעשו לי נזק בושט,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשאול

ד``ר רפי ביצור
    20/11/2010

1. לגבי השאלה שבכותרת: הוכח במחקרים רבים שבאנשים עם מחלת לב, או הנמצאים בסיכון גבוה לפתח מחלת לב, הסטטינים אכן משפרים את תוחלת החיים.

2. לגבי "דילול" הדם: שתי התרופות היחידות שהוכחה יעילותן במניעת התקפי לב בחולים עם מחלת לב הן אספירין ופלביקס. אין ולו תוסף אחד שנבדק בשאלה זו, כולל הנאטוקינאז. קיימות בדיקות מעבדה (הנמצאות בשימוש מחקרי בלבד) המאפשרות לבדוק השפעת תרופות שונות על תפקוד טסיות הדם, אך חשוב לזכור שיעילות תרופה בבדיקת מעבדה כזו או אחרת אינה מבטיחה יעילות במניעת התקפי לב. אם הנך סובל ממחלת לב (עברת התקף או צנתור) - מי שממליץ לך להפסיק טיפול באספירין או פלאביקס ולהשתמש בתוסף במקומם, פועל, לדעתי, בחוסר אחריות.

3. לגבי הצרבות: אספירין יכול לגרום לצרבת, אך זו אינה תופעת לוואי אופיינית לפלאביקס. מומלץ בחום להתייעץ בגסטרואנטרולוג לגבי הצרבת, סיבותיה ומניעתה.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו