כולסטרול גבוה בבדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה בבדיקת דם
    שרון
    22/11/2010

שלום,

אני ממש לחוצה ואשמח מאוד לתשובה.

קיבלתי תוצאות של בדיקות דם המצביעות על ערכי כולסטרול של 264.
    טריגליצרידים 90, HDL- 71.5, LDL- 175.

אני בת 26, בריאה, לא מעשנת, לוקחת גלולות, שוקלת 50 ק"ג ומקפידה על תזונה בריאה ונכונה, אין לי היסטוריה של כולסטרול גבוה במשפחה.

מה עליי לעשות את התוצאות שקיבלתי? ומניין נובעות תוצאות אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה בבדיקת דם

הוספת תגובה

• לקרן

ד``ר רפי ביצור
    22/11/2010

ראשית - אין סיבה ללחץ.
    רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אמנם גבוהה, אך כך גם רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL), ובהיעדר גורמי סיכון נוספים (כגון יתר לחץ-דם, עישון, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו') - אינך נמצאת בסיכון בטווח של השנים הקרובות.
    יתכן והגלולות הן הגורמות לעליית ערכי הכולסטרול. האם את יודעת מה היו ערכי הכולסטרול לפני תחילת הגלולות? אם לא - כדאי להפסיק את הגלולות לחודשיים-שלושה ולחזור שוב על הבדיקות. אם יסתבר שאכן האשם הוא בגלולות - מומלץ להשתמש באמצעי מניעה אחר. כמו כן כדאי לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ובדיקת שתן (אם לא נבדקו). אם יסתבר שהגלולות חפות מפשע - כדאי לפנות ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים על מנת להחליט אם יש צורך בטיפול כלשהו בשלב זה.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו