ניאספאן וטריגליצרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניאספאן וטריגליצרידים
    דב
    30/11/2010

שלום רב,
    אני בן63 גובהי 1.85 ומשקלי 81 ק"ג ,עוסק בפעילות ספורטיבית יומיומית ,שותה כוסית יין אדום מידי יום ואוכל תזונה מאוזנת ובריאה כולל זרעי פשתן,אבוקדו וכו'.נוטל מידי יום כדור סימבקור 20 ליתר כולסטרול וכדור אחד ניספאן של500 מ"ג .
    בבדיקות האחרונות הערכים של הטריגליצרידים עלו ל-275,
    ה-hdl ירד ל-36 והסוכר עלה ל-111
    שאלתי היא:מה עלי לעשות כדי להוריד את הטריגליצרידים?עלי לציין שאני ממעט באכילת פחממות.
    מה לעשות כדי להעלות את רמת ה-hdl ? האם אפשר להעלות את המינון של הניאספאן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן וטריגליצרידים

הוספת תגובה

• לדב

ד``ר רפי ביצור
    30/11/2010

מאחר וחסרים לי פרטים לגבי מכלול גורמי הסיכון אצלך (סוכרת? יתר לחץ דם? סיפור משפחתי של מחלת לב? עישון?) אוכל לתת תשובה כללית בלבד.

ראשית - אם לא קיבלת יעוץ מתזונאי/ת - כדאי, על מנת לוודא שתזונתך אכן דלת פחמימות כנדרש. לגבי היין - צריך לזכור שאמנם יכולה להיות לו השפעה מיטיבה מסוימת על ערכי ה- HDL, אבל אלכוהול מכל סוג יכול להעלות את רמת הטריגליצרידים. נסה להימנע מאלכוהול ולראות האם תהיה השפעה.

שנית - עליית הסוכר יכולה להיות הגורם לעליית הטריגליצרידים. ניאצין (כגון הניאספאן) יכול להיות הגורם לכך. האם עליית הסוכר החלה לאחר תחילת הטיפול בניאצין? אם כן - ניתן לנסות להפסיק את הטיפול ולבדוק האם זה יתקן את המצב. האם יש סיפור משפחתי של סוכרת?

שנית - אם יש גורמי סיכון למחלת לב, טיפול לא-תרופתי לא יביא לתיקון המצב, והניאצין אינו "אשם" בעליית ערכי הסוכר - יש מקום לשקול טיפול תרופתי, כולל ניאצין (כגון הניאספאן). מינון של 500 מ"ג הנו נמוך, ובדרך כלל אין לו השפעה רבה על הטריגליצרידים וה- HDL. בד"כ יש צורך במינון של 1000-2000 מ"ג. טיפולים תרופתיים נוספים אותם אפשר לשקול הם תרופה ממשפחת הפיבראטים או מטפורמין (שמטרתו להוריד את רמת הסוכר ובעקבות כך גם את רמת הטריגליצרידים).

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו