בת 62 האם אני בסיכון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 62 האם אני בסיכון?
    אוביק
    08/12/2010

הטריגליצרידים שלי 179 cholesterol - HDL 49 cholesterol - LDL calc 132.2 cholesterol 216.6 non hdl_cholesterol 168 רופאת משפחה רשמה לי סטאטינים ואני החלטתי לערוך ניסוי ל-3 חודשיםבעצת נאטורופט דיאטה ללא שומנים ופחמימות וספורט האם אני בסיכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 62 האם אני בסיכון?

הוספת תגובה

• לאוביק

ד``ר רפי ביצור
    08/12/2010

חסרים לי נתונים רבים להערכת הסיכון - מה לחץ הדם? ערכי הסוכר? האם את מעשנת? האם יש במשפחה היסטוריה של מחלת לב? האם יש השמנת יתר? ועוד...

בהנחה וערכי הסוכר ולחץ הדם תקינים, אינך מעשנת, משקל הגוף תקין ואין סיפור משפחתי של מחלת לב - ניתן להמתין עם הטיפול התרופתי ולראות את תוצאות השינוי באורח החיים.

לא פירטת בדיוק את התזונה שנרשמה לך, אבל אם היא באמת נטולת שומנים ופחמימות לחלוטין - אני בספק רב אם תוכלי להתמיד בה לאורך זמן. חשוב להבין שמה שנחוץ הוא לא דיאטה אלא שינוי באורח החיים - לתמיד! עדיפה תזונה מעט יותר "מתירנית" שניתן להתמיד בה לשנים, מאשר דיאטת "כסאח" בה נשברים לאחר זמן קצר.

פרט לתזונה, חשוב גם לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו