מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cpkטל10/12/2010
לום ד"ר.
בבדיקת דם שגרתית נמצא ערך של CPK=334 .
הפסקתי לבצע פעילות גופנית (הליכה של שעה כל יום ) ועשיתי בדיקה חוזרת והתקבל CPK=235 .
אני מבין שעליית הCPK היא בגלל המאמץ בהליכה ולא בגלל הליפיטור שאני לוקח 10 מ"ג ביום .
אני רוצה לציין שעברתי אוטם בעבר ואני היום בן 60 , כתוצאה מההליכה כל יום הרגשתי עייף יותר וכשירדתי בתדירות אני מרגיש פחות עייף .
האם התוצאה מראה על בעיה רפואית בלב שהשתנה לדעתך ?
האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן בנוסף למה שאני עושה (אקו ומאמץ) ?
האם עלי לרדת לפעילות גופנית נמוכה יותר של 3 פעמים בשבוע במקום כל יום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום
ד``ר רפי ביצור10/12/20101. יתכן והעליה ב- CPK נובעת מהליפיטור, יתכן מהמאמץ הגופני - בכל מקרה זה לא משנה מאחר ועליה מינימלית כזו אינה מעידה על מחלה בשרירים או בלב. אם לא נבדקו תפקודי בלוטת המגן - כדאי לבדוק, מאחר ולעתים תת-פעילות של הבלוטה מלווה בעליית ערכי CPK. בחלק מהאוכלוסיה רמת ה- CPK גבוהה מעט מהנורמה בלא שתימצא כל סיבה לכך. בכל מקרה - תופעה זו אינה מדאיגה בפני עצמה.
2. לעומת זאת, הירידה בסבילות למאמץ דורשת בירור, בייחוד לאור ההיסטוריה של מחלת הלב. הבירור כולל קודם כל תשאול ובדיקה גופנית ע"י רופא המשפחה, ובהתאם לכך - בירור שיכלול, בין השאר, קרוב לודאי, גם אקו לב ובדיקת מאמץ (אפשר לשלב את שתי הבדיקות ולבצע אקו במאמץ).
עד השלמת הבירור - נראה לי שכדאי להיזהר עם פעילות גופנית מאומצת. הקשב לגופך - אם הוא מאותת שפעילות מסוימת אינה נוחה לו הוא כנראה צודק.
מומלץ בחום לפנות לרופא המשפחה לבירור וטיפול.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)