כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    טלי
    15/12/2010

שלום,
    אני בת 30, אחרי PE ו TIA חולף, קרישיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת קבוע בקומדין.
    ערכי כולסטרול גבוהה מגיל 23. מטופלת בקרסטור 40 ואיזיטרול 10.
    תת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין.
    לאחרונה יש לי כאבים בחזה בזמן מאמץ הופנתי לבצע אקו במאמץ.
    תוצאת האקו: היפקינזיה אנפרובזאלית.
    בדיקות דם שביצעתי לפני כחודשיים: ערכי כולסטרול- 230. LDL-126 HDL- 56. האם הערכים לאור מצבי תקינים?? מה התחום שבו הכולסטרול הרע אמור להיות???
    אני מקפידה על תזונה סובלת מאנמיה(נוטלת ברזל מרוכז) ולא אוכלת בשר...שוקלת 48 ק"ג גובה-1.60.
    האם אני בסיכון?? ומה ניתן לעשות כדי להוריד עוד יותר את הכולסטרול. יש לציין שלפני הטיפול בקרסטור ואיזיטרול (בערך כבר שנה וחצי עם הטיפול הזה) ערכי הLDL היו סביב 160 למרות שימוש בליפיטור.כך שיש מגמה של ירידה אבל לא נראה לי שמספיק...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לטלי

ד``ר רפי ביצור
    15/12/2010

1. ערכי ה- LDL שלך מעט גבוהים למרות טיפול אינטנסיבי, אבל אם צריך - יש לנו עוד כמה "שפנים" בכובע. אני מניח שללא טיפול כלל היו הערכים גבוהים הרבה יותר. לאור מורכבות המקרה שלך, לא נראה לי שהאינטרנט הוא המקום לקבל המלצה טיפולית, ומומלץ שתפני למרפאת ליפידים לקבלת יעוץ פנים אל פנים. כדאי גם לוודא שתפקודי בלוטת התריס מאוזנים.

2 לגבי האקו: לא ברור לי האם ההיפוקינזיה נראתה גם במנוחה או רק במאמץ - יש לכך חשיבות רבה. מומלץ לפנות עם האקו לקרדיולוג על מנת שיעריך את משמעות הממצא והצורך בבירור וטיפול נוספים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו