התרופות עוזרות מידי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרופות עוזרות מידי...
    הגר
    29/12/2010

אני בת 50 וסובלת מזה 8 שנים מכולסטרול גבוה, אם כי לא בערכים מאוד מסוכנים. מזה כשנה אני מטופלת בסימבקור ובבדיקת דם אתמול נמדדו ערכים נמוכים: DHL-38, LDL-66, וסה"כ הכולסטרול- 117. האם נכון להמשיך לקחת או לרווח את הכדורים או להפסיק? אני רוצה לשמוע חו'ד נוספת לרופאה שלי.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התרופות עוזרות מידי...

הוספת תגובה

• להגר

ד``ר רפי ביצור
    30/12/2010

יעדי הטיפול בכולסטרול נקבעים עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת.

ערך כולסטרול "רע" (LDL) של 66 אינו "נמוך מדי", ובמטופלים עם סיכון גבוה למחלת לב הוא אף נחשב לאידאלי. ערך של כולסטרול "טוב" (HDL) של 38 הוא מעט נמוך.

בהיעדר הנתונים המלאים לא אוכל לומר אם יש צורך להפחית את הטיפול, להשאירו ללא שינוי או אולי אפילו להוסיף טיפול להעלאת רמת ה- HDL.

פני לרופאת המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו