כולסטרול גבוה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה.
    לירון
    13/01/2011

אני בחורה בת 21, בריאה רוב הזמן. במשקל תקין.
    לפני כחודש עשיתי סדרת בדיקות דם, נשלחתי ע"י הרופא משפחה ישר כשהשתחררתי מהצבא.
    קיבלתי את התוצאות ביום רביעי, בהם נאמר לי שיש לי ערכים גבוהים של כולסטרול.
    הרופא המליץ ליטול כדורים לתקופה של חודש- חודשיים TAB. SIMVASTATIN 20MG
    הרופא המליץ להפסיק ליטול את המדבקות למניעת הריון (אוורה) מכיוון שזה עלול ליצור סיכון (הפסקתי אותן לפני כחודש)...

ובנוסף רשם לי דיאטה כללית,
    בהם אסור לי לאכול, אוכל מטוגן, בשר אדום, כבד, גבנ"צ וגיבנות מעל 5% שומן,ביצה.
    ולהוסיף לתפריט אגוזים שקדים, אבוקדו ודגים.
    רציתי לדעת, האם התרופה אינה מזיקה לבריאות לטווח הקצר והארוך? האם אפשר להסתפק קודם בדיאטה ופעילות גופנית טרם טיפול תרופתי? ?
    כמו כן, האם מותר לי לאכול סלט מטובל בשמן זית, רטבים עם שמן זית (ספגטי בולנז, עם ירקות מטוגנים בפנים) וכ"ד? עוד אלו מאכלים מומלץ להימנע ואלו מאכלים להוסיף?
    תודה רבה!

תוצאות:
    Triglycerides - 122.00 mg/dl
    ערך הנורמה איננו מייצג את הערך הרצוי, הערך הממולץ הוא קטן
    150 mg/dl

HDL Colesterol 67.00 mg/dl
    מומלץ-
    40< mg/dl

Non- HDL Cholesterol 181.00 mg/dl
    מומלץ-
    160>
    גבולי-
    160- 189
    גבוה-
    190<

LDL Cholesterol 156.50 mg/dl
    מומלץ-
    130> mg/dl
    גבולי-
    130- 159 mg/dl
    גבוה-
    160< mg/dl

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה.

הוספת תגובה

• למעיין

ד``ר רפי ביצור
    14/01/2011

במגבלות ה"טיפול" דרך האינטרנט: בגילך הצעיר, בנוכחות רמת כולסטרול "טוב" (HDL) מצוינת, ובהנחה שאין לך סוכרת או יתר לחץ דם - איני רואה צורך בטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול.

אורח חיים בריא חשוב ביותר - תזונה נכונה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) והימנעות מעישון.

כל אמצעי המניעה ההורמונליים, ובכללן המדבקות, עלולים להעלות את רמת הכולסטרול. הדרך היחידה לדעת אם זה המצב אצלך היא להפסיק את הטיפול למשך חודשיים - שלושה ולבדוק שוב.

ושוב - במצב הנוכחי לא נראה לי שיש צורך בסימבסטטין (לא שהתרופה גורמת לנזקים נוראיים - היא פשוט לא נחוצה).

שבת שלום ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו