ערכים גבוהים של כוסטורל וטרצלגדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכים גבוהים של כוסטורל וטרצלגדים
    עודד
    25/01/2011

שלום אני בחור בן 37 שותה 60 מיל סראקסט עשתי בדקות ויצא לי 224 כולסורל וטרצלגדים 260 מה לעשות אני בדרך כלל בן אדם בריא מה אני צריך לשנות באורך חיי תודה והאם זה ערכים גבוהים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעודד

ד``ר רפי ביצור
    25/01/2011

1. רמת הטריגליצרידים אצלך גבוהה. טיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

2.ערך ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") הרצוי והצורך בטיפול נקבעים עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים נוספים

איציק
    26/01/2011

NON--HDL182 HDL-COLSTROL41 LDL -COLSTROL135

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעודד

ד``ר רפי ביצור
    26/01/2011

כפי שכתבתי, חסרים נתונים רבים לקבוע את יעד הטיפול מבחינת ה- LDL.

בהנחה שאינך סובל ממחלת לב, יתר לחץ-דם או סוכרת, אינך מעשן ואין סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - נראה שאין צוך בטיפול תרופתי, אלא בשינוי אורח החיים כפי שפירטתי בתשובה הקודמת. אם יש גורמי סיכון נוספים - יתכן ויש צורך בטיפול תרופתי.

פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו