Q10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Q10
    ענת
    14/02/2011

אני בת 54 בריאה בדרך כלל. איני נוטלת תרופות(גם לא סטטינים). יש לציין שאני צמחונית וגם כמעט איני אוכלת ביצים ומוצרי חלב (נוטלת כדורי B12 ).יש לי כאבי שרירים קלים, ואני מעוניינת לדעת אלו תוספי מזון כדאי לי לקחת ומה דעתך על Q 10 האם כדאי לי לקחת תוסף זה? ומהן תופעות הלוואי ?מהו המינון המומלץ
    בשבילי? שוב אציין ,איני לוקחת סטטינים ,ואין לי בעיה של שומנים .אשמח לעזרתך. המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Q10

הוספת תגובה

• לענת

ד``ר רפי ביצור
    14/02/2011

יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ובעיות נוספות - המידע דל אף יותר, כך שאין כל בסיס מחקרי להמלצה לקחת את התוסף. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - הנזק היחיד הנגרם הוא לכיס. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Q10 - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    17/02/2011

אנו מבקשים להשאיר את האתר לשאלות ותשובות מקצועיות בתחומנו
    איננו סבורים שיש מקום באתר לפרסומות אישיות כאלה ואחרות ובוודאי בנושאים שיעילותם ואמינותם מוטלת בספק.
    התגובה שצורפה כאן נמחקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו