בקשה לדעת חלופה לסטטינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה לדעת חלופה לסטטינים
    מטי
    07/03/2011

שלום לד"ר אני בת 57, נוטלת כ-9 שנים סטטינים (סימבאסטטין 10 מ"ג עד לפני כשנה וחצי), התחילו לי המון בעיות בשרירים, כאבי רגליים עד עיוותים בכפות ידיים. אחרי בדיקות מקיפות שהראו שהכל תקין (כולל בדיקה נוירולוגית, ראומטולוגית, EMG ועוד) רופא מומחה טען שהתופעות קשורות לסימבאסטטין וכתב שיש להחליף. מאז רופא המשפחה ניסה כ-5 חלופות, עד ליפיטור ולפני שבוע 'סטטור' - אבל כאבי הרגליים והידיים רק הוחרפו. בבדיקות דם - רמת הכולסטרול תקינה, אבל הרופא ממשיך לתת לי את הסטטינים. אני מבקשת לדעת אם יש חלופה טבעית במקום הסטטינים, - אני שומרת כבר שנה על תזונה נכונה, אבל מעשנת ולא יכולה להיגמל. אנא תשובתך. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לדעת חלופה לסטטינים

הוספת תגובה

• למטי

ד``ר רפי ביצור
    07/03/2011

יש חלופות לסטטינים, אך חשוב לדעת שהסטטינים הם היחידים שיש לגביהם עדויות חד-משמעיות לגבי הפחתת הסיכון להתקפי לב ואירועים מוחיים, ולכן הם האופציה המועדפת.

האם הכאבים חלפו או השתפרו משמעותית כשהפסקת את הסטטינים למשך מס' שבועות? אם לא - קרוב לודאי שהסטטינים אינם הסיבה לכאבים.
    בנוסף, כדאי לבדוק את רמת ויטמין D. חסר ויטמין D נפוץ מאד, ועלול לגרום לכאבי שרירים, במיוחד בנוטלי סטטינים. תיקון החסר יכול לפתור את הבעיה.
    במידה ואינך יכולה לסבול סטטינים כלל, קיימות אפשרויות נוספות - איזיטרול, ניאצין לסוגין (ניאספאן, טרדפטיב) וסופחי מלחי מרה - כל אלה תרופות מרשם.
    פיטוסטרולים הנם תוספי התזונה היחידים שהוכחו כמורידים את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL), אולם יעילותם אינה גדולה.

במקביל,חשוב ביותר לשלוט בצורה טובה על כל גורמי הסיכון, ובמיוחד חיוני להפסיק לעשן.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר

מטי
    08/03/2011

לד"ר רפי ביצור תודה על התשובה המפורטת והמעמיקה. עשיתי הפסקה של חודש בלקיחת ליפיטור ומתקפת העוויתות באצבעות הידיים ירדה, למרות שלא כל התופעות פסקו. אני לוקחת מדי יום D3, וזה נפלא למניעת שפעת.... אולי אם לא הייתי לוקחת הכאבים היו יותר חזקים. מתשובתך הבנתי את חשיבות הסטטינים. האם אתה יכול להמליץ על סטטין שיש בו הכי פחות תופעות לוואי מבין כל הסטטינים שמציעים לי ? (בסטטור רשום בפירוש לא לקחת אם יש כאבי שרירים). אני מודה לך שוב על תגובתך המהירה. תבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למטי

ד``ר רפי ביצור
    09/03/2011

לגבי ויטמין D: חשוב לבדוק את הרמה בדם ולא לקחת "על עיוור" מאחר ולעתים קיים חסר הדורש מינון גבוה יותר.

לגבי סוגי הסטטינים: ככל הנראה לסימבסטטין יש שכיחות גבוהה יותר של כאבי שרירים, ןלפרבסטטין השכיחות הנמוכה ביותר. אבל זוהי סטטיסטיקה - הכרתי כבר מטופלים שאצלם זה היה להיפך, כך שצריך לנסות ולראות מה מתאים לך ביותר, אם בכלל.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו