כולסטרול- כמובן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול- כמובן
    אני
    08/03/2011

שלום. אני בת 35, לפני גיל 30 היה לי אירוע מוחי-דמם, שסיבתו לא הובהרה, היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם האחרונות שעשיתי וראיתי שיש לי כולסטרול גבוה(222)כשהldl (149.8) והhdl (59
    אני טבעונית- כלומר לא אוכל גבינות ביצים ובשר, והבנתי שהגוף שלי מייצר את הכולסטרול בעצמו (כנראה שאני לא צורכת אותו בתזונה), לאמא שלי יש כולסטרול והיא מטופלת בכדורים.
    בגלל המצב הגופני שלי אני לא יכולה לעשות ספורט.
    אני לא רוצה להגיע למצב בו אני צריכה להיות מטופלת בכדורים ולכן השאלה שלי- האם יש משהו בתזונה שאני כן צריכה להקפיד להוסיף או להוריד אותו. ומה עוד אתם ממליציםשאעשה כדי לשפר את מצבי? והאם צריכה מוגברת של סויה\טופו עלולה לגרום לכולסטרול גבוה?
    תודה ושיהיה לכם יום מצויין.
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול- כמובן

הוספת תגובה

• לאני

ד``ר רפי ביצור
    08/03/2011

ראשית - אין קשר בין כולסטרול לבין אירוע מוחי דימומי, אלא רק לאירוע מוחי איסכמי (חסימת כלי דם).
    לגבי תזונה - כולסטרול מצוי רק במוצרים מן החי, ולכן סויה וטופו לא ישנו את רמתו. איני רואה כיצד ניתן להוריד עוד את הכולסטרול אצלך ללא תרופות, אך איני בטוח שיש בהן צורך.
    הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    אצלך - רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) טובה, האירוע המוחי הדימומי אינו קשור לעניין, ולגבי שאר גורמי הסיכון אין לי מידע.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים להערכה מסודרת של הסיכון והצורך בטיפול.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו