כולסטרול, טריגליצרידים, ורמת CK גבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול, טריגליצרידים, ורמת CK גבו
    יואל
    21/03/2011

שלום רב
    אני בן 32, בבדיקת דם שנערכה לי הופיעו מספר ערכים עם סימן אדום בצידם:
    כולסטרול - 235, LDL- 145, HDL-54, טריגליצרידים - 179 (רמת סוכר - 87, תקין)
    כמו כן הערך שסומן כחריג בצורה הבולטת ביותר היה CK, שהערך לצידו היה 270 כאשר הנורמה הוגדרה עד 200.
    ברצוני לציין שאני עושה ספורט באופן קבוע (רץ 4 פעמים בשבוע 10-12 ק"מ + חדר-כושר)
    מצד שני יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות לב וסוכרת, כמו כן איני מקפיד במיוחד על תזונה.
    אשמח לדעת עד כמה חמורים הממצאים וכמו-כן מה המשמעות של ערך ה-CK שבו הייתה החריגה המשמעותית ביותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליואל

ד``ר רפי ביצור
    21/03/2011

לגבי רמת ה- CK: רמה מעט גבוהה של CK, כמו אצלך, נפוצה מאד לאחר פעילות גופנית. בהנחה שאינך סובל מכאבי שרירים או חולשת שרירים - אין לה משמעות פתולוגית.

לגבי שומני הדם: בנוסף לפעילות הגופנית (המבורכת) חשוב להקפיד גם על תזונה, רצוי בהנחיית תזונאי/ת.
    מעבר לכך, הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    בהנחה שאינך סובל מיתר לחץ-דם או סוכרת ושאינך מעשן - לא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי, אך יש להתרשם באופן לא אינטרנטי.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה פרטים נוספים בהתאם למה שכתבת

יואל
    21/03/2011

הגיל שלי הוא 32,
    לחץ הדם בבדיקה 78/125,
    רמת הסוכר: 87,
    איני מעשן ומעולם לא עישנתי.
    לעומת זאת יש במשפחתי רקע של בעיות לב מגיל צעיר יחסית (אבא שלי),
    האם הנתונים הנ"ל מסייעים לך להערכה מדוייקת יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליואל

ד``ר רפי ביצור
    21/03/2011

פורמלית, לאור גילך הצעיר, רמת HDL טובה והיעדר גורמי סיכון פרט לסיפור המשפחתי - לא נראה שיש אינדיקציה לטיפול תרופתי. אורח חיים בריא (כולל תזונה) - חשוב ביותר.

עם זאת, אם הסיפור המשפחתי "חזק" (מחלת לב בגיל צעיר מאד לאביך או ריבוי בני משפחה עם מחלת לב בגיל צעיר יחסית) - יש מקום אולי לשקול טיפול תרופתי.

דיון כזה טוב שיעשה פנים אל פנים ולא באינטרנט.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו