ליפיטור ו-ליטורבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפיטור ו-ליטורבה
    מטי
    31/03/2011

לד"ר ביצור בעבר כבר שאלתי לגבי הסטטינים ונתת לי תשובות מקצועיות מאד שעזרו לי, אני מבקשת את עזרתך שוב לגבי הסטטינים: בשנתיים האחרונות, לאחר שהופיעו עוויתות באצבעות הידיים, ואחרי בדיקות מקיפות וחוות דעת של רופא מומחה להחליף את הסטטינים, ניתנו לי מספר תרופות לכולסטרול עד שנראה שהליפיטור פחות גורם לתופעות לוואי. לאחרונה החליטה הקופה (מכבי) לרכוש רק את ה"ליטורבה" במקום הליפיטור, והבנתי מהרופא שלי ש'זו אותה תרופה'. אלה, שמספר ימים אחרי שימוש ב'ליטורבה' שוב הופיעו סימני עוויתות וכאבים באצבעות הידיים. האם יכול להיות ש'זו אותה תרופה' אבל עם מרכיבים אחרים שגורמים לתופעות לוואי שלא היו לי כשנטלתי ליפיטור ? אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליפיטור ו-ליטורבה

הוספת תגובה

• ליפיטור ו-ליטורבה

מטי
    31/03/2011

לד"ר ביצור אני מבקשת את עזרתך שוב לגבי הסטטינים: בשנתיים האחרונות, לאחר שהופיעו עוויתות באצבעות הידיים, ואחרי בדיקות מקיפות וחוות דעת של רופא מומחה להחליף את הסטטינים, ניתנו לי מספר תרופות לכולסטרול עד שנראה שהליפיטור פחות גורם לתופעות לוואי. לאחרונה החליטה הקופה (מכבי) לרכוש רק את ה"ליטורבה" במקום הליפיטור, והבנתי מהרופא שלי ש'זו אותה תרופה'. אלה, שמספר ימים אחרי שימוש ב'ליטורבה' שוב הופיעו סימני עוויתות וכאבים באצבעות הידיים. האם יכול להיות ש'זו אותה תרופה' אבל עם מרכיבים אחרים שגורמים לתופעות לוואי שלא היו לי כשנטלתי ליפיטור ? אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למטי

ד``ר רפי ביצור
    31/03/2011

ליטורבה הנה תרופה גנרית: מאחר ותוקף הפטנט של הליפיטור פג, התרופה מיוצרת גם ע"י חברות אחרות תחת שם אחר. מדובר באותו החומר הפעיל ובאותם מינונים, כך שלא אמור להיות הבדל ביניהן.

יתכן הבדל במרכיבים הלא-פעילים של התרופה, ואולי זה הגורם לתחושותיך.

אם הרגשת טוב יותר כאשר נטלת ליפיטור - נסי לחזור לתרופה זו.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו