דיאטה חריפה להורדת כןלסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה חריפה להורדת כןלסטרול
    אוביק
    21/04/2011

דיאטה חריפה להורדת כולסטרול נבדקה לאחר 3 חודשים והערכים של הכולסטרול והטריגליצרידים הוכפלו. האם זה אומר שני חייבת לקבל טיפול בכדורים-בזפיברט 400 מ,ג(הצעת רופאת משפחה) או ליפיטור 40 מ,ג(הצעת רופאה מומחית ליפידים)? אני בת 62 בריאה שוקלת 65 גובה 1.52 בסיכון גבוה ע"פ בדיקת lLP-PLA2 - 262=סיכון מוגבר יותר מ235 הערכים הם 209 כולסטרול כללי 432 טריגליצרידים 38 כולסטרול טוב 172 נאן איג' די אל כולסטרול כולסטרול אל די אל לא ניתן לחישוב תודה חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאוביק

ד``ר רפי ביצור
    21/04/2011

באיזו דיאטה בדיוק מדובר? הדיאטה העדיפה להורדת טריגליצרידים היא דיאטה דלת פחמימות, ולאו דווקא דלת שומנים. אם (כפי שאני חושד) נרשמה לך דיאטה דלת שומנים ובעקבותיה הרבית בפחמימות- זו יכולה להיות הסיבה לעליית ערכי הטריגליצרידים ואתם גם ערכי הכולסטרול הכולל.

ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL), בניגוד לערכי הטריגליצרידים, מושפעים מעט יחסית מדיאטה.

לכן, אם אכן זהו המצב - הייתי ממליץ על דיאטה דלת פחמימות. את הצורך בסטטין (כגון הליפיטור) יש לשקול לפי כלל גורמי הסיכון, אותם לא ציינת (לחץ-דם, ערכי סוכר, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד).

בנוסף - האם את עוסקת בפעילות גופנית באופן סדיר? לדבר זה חשיבות רבה, ומומלץ לעשות זאת (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).

לסיכום: הייתי ממליץ על יעוץ פנים אל פנים, לא-אינטרנטי, במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו