מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה חריפה להורדת כןלסטרולאוביק21/04/2011
דיאטה חריפה להורדת כולסטרול נבדקה לאחר 3 חודשים והערכים של הכולסטרול והטריגליצרידים הוכפלו. האם זה אומר שני חייבת לקבל טיפול בכדורים-בזפיברט 400 מ,ג(הצעת רופאת משפחה) או ליפיטור 40 מ,ג(הצעת רופאה מומחית ליפידים)? אני בת 62 בריאה שוקלת 65 גובה 1.52 בסיכון גבוה ע"פ בדיקת lLP-PLA2 - 262=סיכון מוגבר יותר מ235 הערכים הם 209 כולסטרול כללי 432 טריגליצרידים 38 כולסטרול טוב 172 נאן איג' די אל כולסטרול כולסטרול אל די אל לא ניתן לחישוב תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוביק
ד``ר רפי ביצור21/04/2011באיזו דיאטה בדיוק מדובר? הדיאטה העדיפה להורדת טריגליצרידים היא דיאטה דלת פחמימות, ולאו דווקא דלת שומנים. אם (כפי שאני חושד) נרשמה לך דיאטה דלת שומנים ובעקבותיה הרבית בפחמימות- זו יכולה להיות הסיבה לעליית ערכי הטריגליצרידים ואתם גם ערכי הכולסטרול הכולל.
ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL), בניגוד לערכי הטריגליצרידים, מושפעים מעט יחסית מדיאטה.
לכן, אם אכן זהו המצב - הייתי ממליץ על דיאטה דלת פחמימות. את הצורך בסטטין (כגון הליפיטור) יש לשקול לפי כלל גורמי הסיכון, אותם לא ציינת (לחץ-דם, ערכי סוכר, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד).
בנוסף - האם את עוסקת בפעילות גופנית באופן סדיר? לדבר זה חשיבות רבה, ומומלץ לעשות זאת (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
לסיכום: הייתי ממליץ על יעוץ פנים אל פנים, לא-אינטרנטי, במרפאת ליפידים.
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)