שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    קארין
    01/05/2011

שלשום התעוררתי משינה היה לי דופק מהיר נמדד 100 הייתי במנוחה פתאום הרגשתי את הדופק מתגבר מאוד למצב שהחליש אותי וגרם לי לבחילות.יד שמאל בערה לי מהרגשת חום כמו אש וגם כאבים ביד שמאל התחלתי להזיע במיוחד ביד שמאל הזמתי אמבולנס כי ההרגשה היתה נוראה ומפחידה בדקו אותי הדופק היה 140 אקג תקין פינו אותי לבית חולים כל הבדיקות שם תקינות היו כולל נורולוגית שבדקה והכל תקין יש לציין שאני בת 36 בריאה לוקחת רמוטיב קבוע לחרדה.הרופא אמר לי שזה כנראה סוג של התקף חרדה.יש לציין שלפני שנה קצת םחות עברתי בירור לבבי כולל אגומטריה תקינה ואקו לב תקין הולטר הראה רק פעימה מוקדמת.לי זה היה נשמע לא הגיוני שמה שקרה לי יכול להיות התקף חרדה היד שמאל פשוט בערה לי זה בחיים לא קרה לי יש ?אני מודאגת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לקארין

ד``ר רפי ביצור
    02/05/2011

ודאי תביני שאין שום אפשרות לאבחן דרך האינטרנט, ללא מידע רפואי מלא, בדיקה גופנית ומעבר בפרוטרוט על כל תוצאות הבדיקות.

עם זאת - לאור גילך הצעיר והבדיקות המקיפות שעברת, נראה שהסבירות שמדובר בבעיה לבבית נמוכה מאד.

האם בעת שביצעת את האקג וההולטר חשת דופק מהיר? אם כן, והבדיקות היו תקינות, הרי שאין הפרעת קצב. אם לא - יש אולי צורך לבצע בדיקה ממושכת יותר (LOOP RECORDER), לשלילת הפרעה כזו.

האם ביצעת בדיקות דם בסיסיות (ספירת דם, כימיה, תפקודי בלוטת המגן וכו')? אני מניח שכן, אבל אם לא - כדאי לבצע.

במידה וכל הבדיקות תקינות - האפשרות של חרדה בהחלט קיימת. רמוטיב הנו טיפול חלש יחסית לחרדה, ואם יגיע הרופא המטפל למסקנה שזו אכן האבחנה - כדאי לשקול טיפול יעיל יותר.

לסיכום: פני לרופא המשפחה - הוא הכתובת. לו יש את כל המידע והאפשרות לברר ולטפל בצורה הטובה ביותר. הסיכון לבעיה לבבית נראה לי (במגבלות האינטרנט) נמוך מאד.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו