כלוסטרול נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלוסטרול נמוך
    מאיר
    14/06/2011

לפני שנתיים צונתרתי אבחנתי,יש לי סטנט מלפני 6 שנים גם עקב איבחון.אני פעיל ספורט,הליכות.רמת הכלוסטרול שלי הנה LDL 58 ,HDL 46 .תרופות יומיות-1*קרסטור 10מג'.
    האם כדאי להפסיק לקחת קרסטור?האם ויטמין Q10 טוב בשבילי בנוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלוסטרול נמוך

הוספת תגובה

• כבד שומני

אבי כהן
    30/06/2011

אני צמחוני ,פעילות גופנית,ולוקח סטטינים 10 מל ובגלל כאבי שרירים הפסקתי ולקחתי טוקס-ריד בהמלצת בית טבע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיר

ד``ר רפי ביצור
    14/06/2011

האם כדאי להפסיק לקחת קרסטור?
    חס וחלילה. הכולסטרול שלך אינו נמוך, אלא כמעט אידאלי. פרופיל השומנים שלך מצוין ולא הייתי משנה דבר.

האם ויטמין Q10 טוב בשבילי בנוסף?
    יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - הנזק היחיד הוא לכיס. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר רפי ביצור

מאיר
    14/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו