מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה!
אביב21/06/2011תודה על התשובה הברורה והאדיבה.
לאחר התשובה הזו, אבקש לדעת האם אכילת הפחמימות לפני הבדיקה מעלה או מורידה את הטריגליצרידים?
אצלי השומנים לא גבוהים, כולל הטריגליצרידים. ושאלתי היא, אם פעמים רבות לפני הבדיקה אכלתי פירות, ותוצאת הבדיקה הראתה טריגליצרידים לא גבוהים, האם יתכן שבאמת (כלומר בצום 12 שעות) הטריגליצרידים היו נמוכים או גבוהים יותר.
בתודה ובכבוד
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב
ד``ר רפי ביצור21/06/2011אכילת פחמימות יכולה להעלות את רמת הטריגליצרידים. אם רמת הטריגליצרידים תקינה לאחר אכילת פחמימות - קל וחומר שתהיה תקינה בצום.
כל עוד המצב כזה - אתה יכול להמשיך לבצע את הבדיקות כמו שביצעת עד כה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הצום לפני הבדיקהאביב20/06/2011
יש לי סוכרת נעורים. כדי להגיע לאיזון אני שומר להיות בסביבות 100, וזה גורם שמדי פעם אני צריך לאכול פרי וכדו' גם בשעות הערב והלילה (זה לא מפריע כלל למשקל, כי אני רזה בטבעי).
הופניתי לבדיקת דם, ולראשונה שמתי לב שבטופס הבדיקה כתוב שלבדיקת הכולסטרול דרוש צום 12 שעות (תמיד חשבתי שמספיק צום של "לילה" , ולא משנה כ"כ מה אורך הלילה).
השאלה האם אכילת הפחמימות הנ"ל (פרי וכדו' שהזכרתי לעיל) משבשת את בדיקת הכולסטרול? או שהבעיה רק באכילת שומנים?
ובכל בדיקותי עד כה בכלל לא התייחסתי לאכילת פחמימות. ואפילו אם קרה שנפל לי הסוכר בבוקר לפני הבדיקה, ואכלתי פחמימות מפרי, נגשתי להבדק כרגיל (וחשבתי שזה משפיע רק על בדיקת הסוכר, שהיא מיותרת לגמרי מבחינתי כשאני בודק במילא בעצמי. ואני בודק במכשיר שלי את הדם שבמזרק של המעבדה וכך אני משווה את תוצאות המכשיר שלי לתוצאות מכשיר המעבדה). ואם גם אכילת פחמימות משבשת, אבקש להבין מה הקשר בין אכילת פירות לכולסטרול? ומה שאכלתי עד כה פירות לפני הבדיקה - במה זה שיבש? (בHDL? LDL? הכללי? טריגליצרידים?)
תודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביב
ד``ר רפי ביצור20/06/2011הצום משפיע בעיקר על רמת הטריגליצרידים, ופחות על רמת הכולסטרול.
מאחר והבריאות קודמת לדיוק בתוצאות המעבדה, אם עליך לאכול על מנת להימנע מהיפו - עשה זאת ללא חשש, ודווח לרופא כדי שידע להעריך את תוצאות הבדיקה יחסית למשך הצום.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. השאלה האם יש עדיפות להמתין
אביב21/06/2011תודה לך.
ברור שאם יש היפו או אף רק חשש להיפו, שעדיף לאכול. וברור שאם אני אוכל ואבדק, שאומר זאת לרופא. אלא שאם באמת האכילה משבשת את הבדיקה, אעדיף להבדק ביום אחר, כיון שהבדיקה לא דחופה אלא היא רק בדיקה שגרתית שאני עושה אחת לכמה חודשים. וכדי שתוצאות הבדיקה יוכלו לתת תמונה נכונה גם לרופאים אחרים וגם בעתיד (כשאשכח אם וכמה אכלתי לפני הבדיקה).
השאלה רק עד כמה משמעותית אכילת הפירות הזו ביחס לשיבוש תוצאות הבדיקה? שאם זה זניח, לא כדאי לי להתייחס לזה, כיון שזה מסרבל אותי.
כדי לחדד את הדברים, אשאל זאת ממוקד יותר: עד כמה משמעותי השיבוש באכילת 10-15 ג' פחמימות ב (המספרים להלן הם שעות לפני הבדיקה):
12
10
8
6
4
2
0.5
בתודה ובכבוד
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב
ד``ר רפי ביצור21/06/2011לא ניתן להעריך את השפעת משך הצום - הדבר מאד אינדיבידואלי ושונה מאדם לאדם. אם ניתן היה לעשות תיקון כזה שהיה מתאים לכולם - היינו מוותרים על הדרישה לצום ופשוט מתקננים מראש.
השאלה היא מה המדד העיקרי בפרופיל השומנים אחריו עוקבים. אם מדובר בכולסטרול - אין לכך השפעה משמעותית. אם מדובר על טריגליצרידים - יכולה להיות השפעה, ועדיף לשמור על צום "לפי התקן" במידת האפשר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)