מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהלילך26/12/2011
ברצוני לדעת מהו הסיכוי להדבקות במחלה בחדירה של פעמים ספורות בלבד ללא גמירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/12/2011אין על כך תשובות בדוקות. כמובן שללא גמירה הסיכוי פחות ובעיקר חשוב לדעת האם מי שחדר הוא בכלל נשא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובה רציניתמתן26/12/2011
הייתי אצל הספר וכנראה הוא השתמש בתער חד פעמי משומש יש לציין שהיה לי גירוי בעור ונראה לי גם מין סימן של שתף דם פנימי..לא ראיתי שירד לי דם וגם קראתי שדם נגוע hiv מת אחרי כמה שניות במגע אם האוויר.
האם אני צריך להיות בלחץ או שלשחרר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב תשובה רצינית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/12/2011אין לך כל סיבה הגיונית להיות בלחץ-שחרר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בעניין
מתן27/12/2011אחרי כמה זמן דם נגוע מתחמצן אם האוויר במקרה שמדובר על דם שמרוח על תער
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לענות
מתן28/12/2011אחרי כמה זמן דם נגוע hiv מת באוויר אם הוא מרוח על תער?
שאלה שניה האם יש פציעה מתער כמו חתך שטחי אפשר להידבק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לענות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר28/12/2011כמה דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחרדות איומות
מתן29/12/2011עניין הזה מאוד מלחיץ אותי..לא עשיתי בחיים שטויות של מין לא מוגן ובכלל יש לי חברה קבועה הרבה זמן
האם אפשר לעשות בדיקת אחרי שבועיים בקופת חולים ?
איזה סוג בדיקה עושים שם אליזה קומבו?
אני חייב לדעת כבר תשובה
למרות שאמרו לי שאין סיכוי להידבק ככה אני חייב לקבל תשובה סופית ולחזור לשיגרת חיים בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענות בבקשה
מתן01/01/2012בבקשה לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענות בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2012קיבלת תשובות משני מומחים
אתה עדיין לגמרי לא רגוע
מציעה לפנות לעזרה מקצועית בנושא החרדות שאתה כל כך סובל מהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים ....שרון26/12/2011
שלום.
ברצוני לתאר את התרחיש במפורט (ולא בשלבים)
במהלך ביקור אצל רופא שיניים שמתי לב שעל החלוק שלו היו מספר כתמי דם. אני חושבת שהרופא נגע באחד מהם, ולאחר מכן ערך בדיקה קצרה (ללא כפפות). כמו כן, לאחר מספר שעות במהלך צחצוח שיניים, ירד לי דם מנקודה רגישה בחנייכים.
האם במהלך תרחיש זה אפשר להידבק באיידס, והאם אני צריכה להיבדק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים .... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/12/2011לא אין כל סיכוי להדבקה בדרך זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכהאני25/12/2011
לד"ר שלום
היום יצא לי לחפש משהו שאבד לי בדשא/אדמה שיש לי בגינת הבניין המשותף שבו אני גרה.באותו האיזור היתה סיכה קטנה(נראית לי כמו סיכה כזו של חיבור גרביים חדשות).בכל
אופן מה שרציתי לשאול,נראה לי שנגעתי,נדקרתי ממנה,כשהידיים שלי מאוד יבשות ועם סדקים.יש אפשרות להידבק ככה במידה והיה עליה נוזל מסויים,או שאין לי ממה לחשוש?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011אין מצב להידבק מסיכה אלא ממחט חלולה המכילה דם או סרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמודאגת25/12/2011
שלום דר ,
נאמר בפורום כי עדיף לבצע בדיקות קומבו לאחר 3 שבועות אך יחד עם זאת בדיקה שנעשית בסמוך ל-3 שבועות היא גם מהימנה... אך יש המלצה של היצרן לחזור עליה אחר 7 שבועות...
אם כך- תוכלי להבהיר לי האם זה נכון ? מה הסיכוי שבדיקה אחרי 17 יום שיצאה שלילית תהיה חיובית לאחר 7 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011סיכוי נמוך אך לא אפסי - אין עדיין נוגדנים אחרי 17 יום וצריך לשלול הופעת נוגדנים אחרי 7 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצת ידרונן25/12/2011
שלום,
ידוע לי כי איידס אינו עובר ע"י מגע עור או לחיצת יד, אבל לפני מספר ימים לחצתי יד של חבר ללימודים, כשבידיים של שנינו היו חריצי יובש מעט מדממים. האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצת יד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011לא, אין לך ממה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוטרופיליםלירון25/12/2011
נאייודע שלא בודקים דרך ספירת דם ..
אך רציתי לשאול האם עלייה בניוטרופילים בזמן מחלה שבעקבותיה יורדים הלימפוציטים אומרת משהו לגבי תסמונת איידס אקוטית?
או שצריכה להיות רק ירידה בלימפוציטים והניוטרופילים לא קשורים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוטרופילים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011בכל מחלה חריפה במיוחד חיידקית חלה עליה בנויטרופילים ובאופן יחסי ירידה בלימפוציטים.
אין לזה כל קשר להדבקה חריפה בנגיף ה HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר מאדלירון25/12/2011
ד"ר ל מרגלית שלום,
אני עשית בדיקה בקפלן לאחר 7 שבועות וגם בקופת חולים לאחר 61 יום ובשני הטפסים היה רשום " מצב הנבדק לפני כ-7 שבועות"...
בנוסף גם הוועד וגם הקו של משרד הבריאות אומרים שהבדיק הסופית היא לאחר 7 שבועות.
למה פה בפורום המקצועי הזה רושמים פתאום 3 חודשים לאחר שגופים חשובים אומרים 7 שבועות????
אשמח להסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר מאד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011גם בפורום הזה כותבים 7 שבועות ולא 3 חודשים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו 22 יום לאחר המגעד``ר מרגלית לורבר25/12/2011
תוצאה שלילית בבדיקת קומבו שנערכה 22 ימים לאחר המגע החשוב היא מהימנה מספיק?? (אני מכיר את הנחיות משרד הבריאות לבצע שוב בדיקה לאחר 7 שבועות ואני מתכוון לעשות כן)
אני כל הזמן שומע שבועיים עד שלושה שבועות לקומבו אבל האם סטייה של יום אחד היא משמעותית? משנה 21 ימים או 22??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011סטיה של יום לכאן או לכאן איננה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/12/2011לגבי 90-95% מן הנבדקים תשובת קומבו כעבור 4 שבועות היא מהימנה מספיק אך הוראות משרד הבריאות לגבי 7 שבועות אמורות לכסות 100% מן הנבדקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 או 4 שבועות??
עופר27/12/2011היי,
ראשית תודה על ההתייחסות מצידכם. אבל ד"ר לורבר ציינה 3 שבועות לקומבו ופרופסור בנטואיץ מציין 4 שבועות.
אז גם בשבילי (כי אני רוצה לגשת ולהבדק) וגם בשבילכם, מנהלי הפורום (כי זה עלול לגרור הרבה שאלות ותהיות בנושא מצד משתמשי הפורום בעתיד... רובנו מאוד חרדים ממילא...), אפשר לדעת מה הזמן המומלץ לביצוע קומבו??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 או 4 שבועות?? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר27/12/20113 שבועות ו 7 שבועות הם הזמן הנכון לביצוע הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בקופת חוליםחושש25/12/2011
היום בצעתי בדיקה בקופת חולים מכבי (כשלוש וחצי שבועות מאז המגע).
האם בקופות חולים מבצעים בדיקת קומבו?
מה האמינות של הבדיקה אם עברו שלוש וחצי שבועות מאז המגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בקופת חולים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011מכבי שולחת את הבדיקה לאחד מבתי החולים כך שהבדיקה שנעשית היא קומבו והיא אמינה אחרי הזמן שציינת
מכל מקום צריך יהיה לחזור על הבדיקה שבעה שבועות אחרי המגע (במידה והתשובה תהיה שלילית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל רופא שינייםשרון25/12/2011
שלום רב,
הייתי אצל רופא השיניים ושמתי לב שעל החלוק שלו יש מספר טיפות דם.
כמו כן, כעבור כ- 3 שעות, צחצתי שיניים וירד לי דם מנקודה רגישה בחניכיים.
האם ניתן להידבק באידס בתרחיש הזה ? האם להיבדק או פשוט להתעלם מהאירוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל רופא שיניים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011אי אפשר להידבק מדם על החלוק של רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון25/12/2011גם עם הרופא נגע באחד מהכתמי דם, ואחר כך בדק אותי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011רופא עובד עם כפפות ומחליף אותן לפני כל מטופל כך שאין כל רלבנטיות אם נגע בחלוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, במקרה הנ"ל הוא לא שם כפפות.
שרון25/12/2011לצערי, במקרה הנ"ל הוא לא שם כפפות. ועשה בדיקה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתום24/12/2011
הייתי עם בחורה מזדמנת
יחסי המין היו עם קונדום
רק לפני כן החדרתי את אצבעותי לאיבר המין שלה שהפריש נוזלים לאצבעות שלי וליד
האם הנגיף יכול לעבור כך? האם עליי לחשוש או להיבדק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011מגע יד עם הפרשות של נשא אימן מסוכנות ואין כל סיכוי להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהשיר24/12/2011
אדם שלחץ את ידי היה לו פצע מדמם ביד שלו שבה הוא לחץ את היד שלי, מיד הבחנתי שהתלכלכתי בדם ממנו ביד. הוא התנצל והלך לשטוף את הפצ שלו, אני ממש בחרדה שנדבקתי ככה באיידס אם הוא נשא.. שהדם שנגע ביד שלי ממנו הדביק אותי כי בלחיצת היד באתי במגע עם הפצע שלו... לא הבחנתי בפצע מדמם אצלי ביד הנראה לעין אבל יש כמה שריטות... מה עליי לעשות? אני ממש בחרדות ובתחילת הריון בעבר לפני שהתחתנתי עשיתי בדיקה עם בן זוגי שיצאה שלילית כמובן ואני ממש בחששות מהמקרה הזה שנדבקתי ממנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011אי אפשר להידבק ממגע דם של נשא עם העור
את יכולה להיות רגועה, אין סכנת הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות .. שאלה לדוקטור לורבראביב24/12/2011
אם עשיתי לאותו אירוע 3 בדיקות קומבו
בדיקה ראשונה עשיתי אחרי 14 יום = שלילית
בדיקה שניה עשיתי אחרי 21 יום = שלילית
בדיקה שלישית עשיתי אחרי 44 יום = שלילית
עשיתי את הבדיקות במרפאתו של ד"ר סרג גרדשטיין
קבלתי ממנו לכל בדיקה תשובה מבית חולים קפלן מכון בן ארי
הוא גם אמר לי שאחרי 2 הבדיקות הראשונות אפשר להירגע .
אבל בכל זאת בקשתי לעשות את הבדיקה השלישית .
אני נוסע לחו"ל ולא יצליח לחכות ל 49 יום ( 7 שבועות ) .
אני יכול לנסוע לחו"ל רגוע ושקט או צריך לעשות עוד בדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענית לי ד"ר לורבר
אביב25/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות .. שאלה לדוקטור לורבר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/12/2011סע לחול רגוע
אין הבדל משמעותי בין 44 ל 49 ימים, במיוחד שעשית בדיקות קומבו שבועיים ושלושה אחרי הארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אז אין צורך בעוד בדיקות ?
אביב25/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה גם לזה , תודה
אביב25/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אז אין צורך בעוד בדיקות ? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/12/2011אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה24/12/2011
ד"ר שלום!
אני בחור בן 26 מתרגל באוניברסיטה בדרום.
לפני כשבועיים לערך יצא לי לעשות בדיקת דם רגילה ביותר ביד שמאל.
מאוחר יותר באותו היום מתוקף תפקידי, יצא לי לשבת בשעות קבלה עם אחד הסטודנטים והמגע הפיזי היחיד איתו הייתה לחיצת יד...במהלך ההסבר שלי לסטודנט הורדתי את הפלסטר ואת הצמר גפן שכיסו את הנקב מהבדיקת דם..יש לציין שלא ירד דם באותו הזמן אלא רק היו חבורות כחולות מסביב לנקב..
אני יודע שההדבקות במחלה דרך הדם היא במגע ישיר וממושך בין 2 חתכים שותתי דם..והשאלה שלי היא אם אחרי לחיצת היד שלו...וכעבור כמה זמן נגעתי בנקב באותם אצבעות שלחצתי לו את היד אפשר להידבק במחלה (במידה אני כמובן לא יודע כאשר אותו אדם נשא)?
תודה רבה משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/12/2011אין כל מצב להידבק באופן שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)