מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותיעקב11/01/2011
שלום דוקטור לורבר!רציתי לשאול עד כמה שתי הבדיקות שעשיתי שוללות הדבקה.7 שבועות קומבו ו 8 אלייזה.בבדיקות לא נמצא דבר אחר המסביר הגדלת קשוריות ופריחות.יתכן שלא היו מספיק נוגדנים וצריך עוד בדיקה?האם קומבו שעשיתי ב7 שבועות תורם לתוצאה של אלייזה ב8?פשוט מקוון שאין 100% בביולוגיה אני עדיין מודאג בנושא האיידס.תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011אלייזה שלילית אחרי 8 שבועות היא מהימנה
אם אתה עדיין לא רגוע (למרות שמיותר לחלוטין) תחזור שוב אחרי 12 שבועות - וזהו !!!!
אין צורך לחזור על בדיקות, זה מיותר ויקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוועד לאיידס תל אביבעמוס11/01/2011
שלום רב
עשיתי בדיקה אלייזה רגילה בוועד בתל אביב.
לאחר שעזבתי את המקום עלו בי מחשבות שאולי הכלים { המחט וכו }
לא היו חדשים או סטריליים ואולי במהלך הבדיקה , עברתי תהליך
של הדבקה על ידי הבודק .....
יכול להיות שנכנסתי לסרטים....
אני זוכר , נדמה לי שהמחט היתה עטופה במגן פלסטיק לפני שהוא בדק אותי...
יכול להיות שאני בחרדות מיותרות..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוועד לאיידס תל אביב - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/01/2011צא מהחרדה המיותרת !
בועד, כמו בכל מרפאה בארף משתמשים אך ורק בציוד חד פעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה ואיידסאדוארד11/01/2011
שלום!...
יש לי שאלה ואני מאוד מוטרד מהמצב,
חבר שלי חולה HIV ,ונדבקתי ממנו מזיבה (זה לא אומר שקיימנו יחסי מין לא מוגנים ,אבל יכול להיות שהיה מגע חיצוני ואז נדבקתי בזיבה.
קיבלתי את הטיפול של הזיבה ועבר לי.
עכשיו יש לי שיעול על ליחה צהובה לפעמים וכואב לי בחזה. ואני מאוד מוטרד שזה יהיה מאיידס.
אפשר להידבק מאיידס דרך זיבה?
תודה ובבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה ואיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011ראשית - בזיבה נדבקים רק ביחסי מין !!! ולא במגע אחר
לפיכך, רצוי מאד שתיבדק ל HIV מכיון שהסיכויים להידבק במצב זה הרבה יותר גבוהים מאשר ללא זיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש קצתחושש11/01/2011
שלום רב,
הייתי במסיבת רווקים של חבר שהייתה בה חשפנית.
לא ממש רציתי להשתתף בחגיגה (ולכן גם לא השתתפתי) אך חבריי (שחשבו שזה אולי מצחיק) שלחו את החשפנית אליי והיא דחפה את שדייה בפניי למשך מספר שניות (לא יודע במדוייק כמה) עד שנאלצתי להדוף אותה בכוח (לאחר שלא הבינה במילים).
פניי הודבקו לשדייה, לא עשיתי איתם כלום לא נשקתי או כל דבר אחר, אך בשל יובש שיש לי בשפתיים קיימים לי פיצוצים בשפה החיצונית.
כמו כן היא ניסתה ללקק לי את האוזן או משהו דומה אך הדפתי אותה.
כל הסאגה הזו לקחת מספר שניות לא יותר מדקה...
האם נגיעה של שדייה בשפתיי (שוב אם באמת נגעו היא הצמידה לפרצוץ) עלולה להיות מסוכנת?? האם נסיון הליקוק באוזן עלול להיות מסוכן, אני לא טיפוס של שטויות כאלו נשוי באושר ולא רוצה להסתכן או לסכן את סובביי.
אני דיי חושש ואשמח לקבל ייעוץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש קצת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011אין כל סכנה שנדבקת ב HIV על פי הסיפור שתיארת כאן - לא כך נדבקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאביב11/01/2011
היי,
עשיתי בדיקת איידס חודשיים ושבעה ימים מיום המקרה. התקשרתי לרופא (שאני מעדיף לא לנקוב בשמו) שאמר לי שהוא מציע לעשות בדיקת רוק תוך שלושה חודשיים, אז שאלתי אותו מה לגבי אלייזה בבית חולים, והוא אמר גם שלושה חודשים, הסברתי לו שבבית החולים ממליצים על חודשיים.
הבעיה היא שכל רופא אומר משהו אחר, חלק אומרים חודשיים, חלק שלושה, וחלק חצי שנה. אני לא יודע מה לעשות...כל בדיקה שאני עושה היא לא מספיקה. אני לא מסוגל לחכות חצי שנה בכדי לקבל תשובה!
האם קורים הרבה מקרים שאחריי חודשיים הבדיקה לא מגלה את האיידס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011חבל שיש כל כך הרבה דיעות וזה אכן מבלבל את האנשים.
העובדות הן - בדיקת אלייזה אחרי חודשיים אמינה ומהימנה ואין צורך לחזור שוב ושוב. בדיקות חוזרת הן בדרך כלל סוג של תרפיה לאנשים הנמצאים בחרדה. מדעית ורפואית זה מיותר ואין בכך צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק בצורה הבאה -גלי10/01/2011
אתמול הבחור שאני יוצאת איתו ואני הגענו למיטה. עוד לא עשינו בדיקות או משהו, גם ככה התכוונו להשתמש בקונדום וכך עשינו.
קצת לפני שהגענו לחדר הוא פתח בקבוק של יין ונשרט מהפותחן באצבע ביד שלו. ירד לו קצת דם והוא מצץ את האצבע כדי לעצור את הדם. זה היה ממש חתך קטן. רק שהבעיה היא שאחרי זה , קצת לפני ששכבנו הוא עשה לי ביד, והיה לו הרי את החתך באצבע.....
האם יכול להיות שעבר מהדם של האצבע שלו לתוך הגוף שלי דרך הנרתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להידבק בצורה הבאה - - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011אם הוא נשא HIV
ואם האצבע דיממה והועבר דם לריריות שלך - יש מצב להדבקה
הכי טוב שתיגשו שניכם לבדיקה וכך תוכלו להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביצוע הקומבומירית10/01/2011
לד"ר שלום
שאלתי לגבי בדיקת הקומבו,אני מתלבטת ולא יודעת מה עדיף לעשות.39 יום מיחסי מין לא מוגנים ?(חדירה ואוראלי שאני נתתי לא מוגן),ושבועיים מיחסי מין עם גבר אחר שהחדירה היתה מוגנת,אבל האוראלי לא.מתי הכי טוב שאעשה את הקומבו בשביל שכן תכסה לי את שני ארועים אלה,אחרי שבועיים מהאחרון,או שלושה? שאת ממליצה תמיד לגבי הקומבו?
תודה וסליחה על אורך שאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד ביצוע הקומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011בדיקת קומבו רצוי שתיעשה 3 שבועות אחרי הארוע האחרון או תחכי 8 שבועות מהאחרון על מנת לקבל תשובה מהימנה על שני הארועים
מה עם קונדום?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דר' לורבר-לימור10/01/2011
בהמשך להודעתי הקודמת, ייתכן שאני בתחילת היריון ובינתיים לא אוכלת/ ישנה/מתפקדת מרוב לחץ:
לאור מה שתיארתי בהודעה הראשונה, כאשר בן זוגי בודאות לא נדבק בשום צורה אחרת, האם עליי לחזור על הבדיקה?
(תוכן ההודעה הראשונה:
"לפני 5 חודשים שכבתי ללא קונדום עם מישהו שאינו בן זוגי (לא הייתה שפיכה).
12.5שבועות מאוחר יותר ביצעתי בדיקת איידס (אלייזה), ו- 15.5 שבועות מיום המעשה ביצעתי גם בדיקת קומבו (כלומר, 2 בדיקות בהפרש של 3 שבועות).
שתי הבדיקות יצאו תקינות ואז אני ובן זוגי הפסקנו להשתמש באמצעי מניעה.
חודש וחצי מרגע שהפסקנו את השימוש בקונדומים בן זוגי נעשה חולה ל- 24 שעות בלבד: חום של 38C מעלות, חולשה קשה וכאבי שרירים ללא סימנים נוספים.
כל זה חלף כעבור יממה. בן זוגי לא היה חולה כלל במשך שנים רבות ולכן אני כה מודאגת שבזמן שביצעתי את הבדיקות לגילוי HIV עדיין לא התפתחו בגופי הנוגדנים ולכן זה לא התגלה וכעת הדבקתי את בן זוגי, שפיתח תסמיני הידבקות.
אני במצוקה קשה, אנא עזרי לי.
בנוסף, יש סיכוי שנכנסתי להיריון.")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דר' לורבר- - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2011אם את בהריון - בודאי שיש מקום להיבדק כפל כפליים עקב הסיכוי להדבקת הילוד במידה ולא תדעי את מצבך ולא תקבלי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה את פוסחת עליללא שם09/01/2011
בסך הכל בקשתי הבהרה לשאלה האם האלייזה שעשיתי אחרי 8 שבועות ויום{57 יום}
כיסו גם אירוע לפני 54 יום ?
האם הפרש של יומיים מ 56 יום קריטי ?
האם צריך לחכות ל 8 שבועות {56 יום, דהיינו יומיים יותר מה 54 יום }
ולבצע עוד בדיקה ....
או הבדיקה הנוכחית נתנה לי כיסוי ל 54 יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את פוסחת עלי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2011כמו כל דבר ברפואה - הכל סטטיסטיקה
לפיכך 8 שבועות נקבעו כזמן שבו מתקבלות מרבית התשובות האמינות (נוצרה כבר כמות מספקת של נוגדנים).
ברוה האוכלוסיה נוצרים נוגדנים כבר קודם כך שיומיים לא עושים הבדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרוןשינזי רביב09/01/2011
אשמח אם תענה לי האם נשלחה ל רופא התשובה הזאת בפקס או בדואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2011אם אתה מדבר על תשובת הבדיקה - היא נשלחת בדואר לרופא השולח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאהנועה09/01/2011
התנשקתי עם בחור והיה לי פצע בפה וגם לבחור פצע עם דם ואני ממש חוששת שנדבקתי למרות שבוועד למלחמה באיידס אמרו שאין לי מה לדאוג... הבעיה שהופיעו אצלי כמה שבועות אחכ לפחות 6 תסמינים של הדבקה חדשה האם בוועד טועים ואפשר להידבק ככה לדעתך? חוץ מהנשיקה לא היה לי שום מגע מיני אחר האם יש מקום לחשש? האם עלי לעשות בדיקה בגלל הנשיקה? אני אשמח להסבר.. אני ממש מפחדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2011ראשית - הסיכויים להדבקה בדרך זו נמוכים מאד, כמובן בהנחה שאחד מכם נשא.
מכל מקום ועקב החשש והלחץ שבו את מצויה - ממליצה שתעשו שניכם בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצעתי בדיקת דם לגילוי איידסאהרון08/01/2011
במכתב התשובה נאמר :שהתשובה לא חד משמעית ושעליי לעשות בדיקה נוספת חודש אחרי הבדיקה הקודמת.
מה זה אומר? האם עליי לחשוש? האם נדבקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצעתי בדיקת דם לגילוי איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2011יש מקרים שהתשובה לא מרורה - או שזו בעיה מעבדתית או שיש חשד לתשובה חיובית אך היא לא מספיק ברורה.
מכל מקום - צריך לחזור על הבדיקה, נקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומפלקס ריילטד אידס הבהרהשינזי רביב08/01/2011
זוהי תקופה של מחלה לא פעילה 16 המוגלובין במצב כזה אם אדם נשא ניתן לראות HIV בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפלקס ריילטד אידס הבהרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2011השאלה שלך לא ברורה - אין קשר בין 16 המוגלובין לחצי השני של השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביגוטמן07/01/2011
שלום:
ברשותך יש לי כמה שאלות.
1- האם בעת קיום יחסי מין מלאים עם קונדום ישנה סכנה להידבק באיידס?
2- האם סקס אורלי בלי קונדום עלול להעביר איידס ?
2- בבדיקת דם רגילה שעשיתי תוצרות ה
NEUTROPHILS וNEUTROPHILS (abs) היו מאוד נמוכות
ובדיקת LYMPHOCYTES היו גבוהות -
-- האם זה עלול להעיד על מחלות מין או חלילה איידס- והאם לאורך התוצאות הללו את ממליץ על בדיקת איידס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/01/20111.קונדום בטוח לחלוטין
2. סקס אוראלי עלול להעביר את הנגיף
3. אין קשר
4. לאור השאלות הרבות - ממליצה לבצע בדיקה בלי קשר לתוצאות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות הדדית ואידסרן06/01/2011
היי , ביצעתי אוננות הדדית עם גבר , כלומר שני אברי המין שלנו היו צמודים אחד לשני והוא תפס את שניהם ואונן לנו עד שגמרנו .. השאלה שלי היא שכאשר הגענו לפורקן הזרע של שנינו נגע אחד בשני וגם על ראש הפין קרוב לשופכה אני חושב ..בנוסף הייה לו הרבה precum אז זה שימש כמעין חומר סיכה לכל התהליך .. האם יש סיכוי לקבל hiv מזה? למרות שהזרע שלו נגע בשלי על ראש הפין ?
חיפשתי מידע ברשת ומצאתי חלק שאמרו שאין סיכוי וחלק טענו שאסור להגיע למצב כזה שמאוננים עם נוזל זרע ?
מה באמת התשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות הדדית ואידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/01/2011אין ממש תשובה בספרות
ממליצה לפני קיום יחסים, גם כאלה, ששניכם תיבדקו - ככה תהיו משוחררים מדאגה ומהדבקה מיותרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)